Végső búcsú Tóth II Józseftől

Közzétéve

Az Aranycsapat utolsó legendájának páratlan sikerekben gazdag földi útja a csepeli temetőben ért véget csütörtök délután.

Mintegy 150-en kísérték utolsó útjára a 88 éves korában október elején elhunyt Tóth II Józsefet, mindenki Bozsi bácsiját csütörtök kora délután. Rokonok, volt játszótársak és a személyes jó barátok mellett a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint egykori, és játékosként örökös egyesülete, a Csepel Football Club képviselői és szurkolói alkották a gyászmenetet. Megjelent és beszédet mondott Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is. Az MLSZ részéről Sipos Jenő szóvivő, a magyar válogatott játékosok nevében Raduly József méltatta a világbajnoki ezüstérmes, többszörös bajnok példaértékű pályafutását.

Az elhangzott, és végül el nem hangzott búcsúbeszédek részletes taglalása helyett álljon itt a 21ora.hu rendhagyó módon abszolút szubjektív érzéseken alapuló kommentárja. Bozsi bácsi gyászszertartása valahogy olyan volt, mint amilyennek az egész életét magunk elé képzeljük. Egyszerű, mégsem mindennapi. Mert nem egy hétköznapi embertől, hanem egy legendától, méghozzá a magyar futball aranykorának utolsó legendájától búcsúztunk. Akire világnézettől, klubhovatartozástól vagy a futball nevű játékhoz való viszonyától minden csepeli rettenetesen büszke lehet.

Isten nyugosztalja, Bozsi bácsi!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.