Mindenki megnyugodhat: Csepel nem csak országzászlóból dupláz

Közzétéve

De mindjárt két új kőkereszttel is gazdagodik. Legalábbis, ha a kerület nagy jótevőjén múlik.

A legutóbbi képviselő-testületi ülés kapcsán számoltunk be róla, hogy

Csepel lesz az ország első települése, ahol kettő, azaz 2 darab országzászló is lesz.

E bravúros sikert annak a Borbély Lénárd által beterjesztett, és a testület fideszes többsége által azóta már meg is szavazott rendeletnek köszönhetik a csepeliek, ami arról szól, hogy a Szent Imre téri országzászló mellé a nyáron felújított és frissen átadott Daru-dombon is létesítsen egyet az önkormányzat.

Méghozzá nem is akármilyet. Mint Takács Krisztián MSZP-s képviselő a 21ora.hu érdeklődésére elmondta, most éppen 19 millió forintért egy olyan magas zászlót kívánnak állítani, mint ami az ország főterén, a belvárosi Kossuth téren is áll. A csepeli monstrum talapzata ráadásul a tervek szerint még nagyobb is lesz mint a Kossuth téri, tehát mondhatjuk, hogy Csepel vezetői mertek Orbán Viktornál is nagyobbat álmodni.

Közel húszmillió forintot elköltenek a csepeliek zsebéből egy olyan műre, amiből már csináltattak egyet a kerületi főtérre, és ami nagyobb lesz mint a Kossuth téri? Tiszta vicc

– reagált szocialista képviselő.

Vicces vagy sem, a 21. kerület fideszes vezetői a jelek szerint a fejükbe vették, hogy a jövőre, vagyis a tavaszi választásig minden héten át fognak adni valamit, természetesen Németh Szilárd hathatós közreműködésével. Lesz itt tehát a Szent Imre téri mellé még a Daru-dombra is egy országzászló (érdekes különben, hogy a domb nyári felújításakor még nem merült fel a zászlóprojekt ötlete), új szobrok, és egy kőkereszt is.

Bocsánat kettő. Történt ugyanis, hogy Németh Szilárd annyira szeretett volna már egy keresztet állítani az Ady Endre úti panelek tövébe, hogy fel is vetette az ötletet Morovik Attila alpolgármesternek, aki a legutóbbi ülésen arra kérte a képviselő-testületet, hogy a 3 méteres fehér műkőből tervezett műalkotást támogassa.

A testület fideszes többsége természetesen nem tett keresztbe, és szó nélkül megszavazta javaslatot, ami 4 millió 200 ezer forintot rendel a projekt mellé. De nem ez lesz az egyetlen új kőszobra a kerületnek, már ha Németh Szilárdon és a volt csepeli képviselővel és polgármesterrel a mai napig szimbiózisban élő kerületvezetésen múlik.

Németh ugyanis remek időzítéssel mindenszentek napjára időzítve azzal kereste meg Borbélyt, hogy Csepel fogadja be azt a kőkeresztet, amely jelenleg egy bretagne-i kisvárosban lévő, II. János Pált ábrázoló szobrot díszít, de egy francia államtanácsi döntés miatt le kell kerüljön arról.

És hogy ez az egész zászló-, szobor- és keresztállítási láz amúgy különben mire is jó, már azon kívül, hogy lehet nyilván közpénzt költeni a haverokra meg jól jön egy-két (három-négy-öt…) plusz átadnivaló a közeljövőben? Erről a Sztárklikk közölt egy érdekes írást.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.