Porszívóval mentek a mentők segítségére

Közzétéve

Hetekig vacogtak a csepeli mentők, miután lefagyott a fűtési rendszer a kerületi egységnél tavaly novemberben. Rögtön ez a sztori jutott eszünkbe, amikor eljutott hozzánk a hír, hogy MSZP-sek vittek porszívót egy brutál koszos budai mentőállomásra, miután kiderült, milyen állapotok vannak ott.

Csepelen piszokról ugyan nem szóltak a hírek, cserébe kezdett már piszkosul hideg lenni, mivel a 2008-ban átadott állomáson már évek óta probléma volt az elavult kazán, mégsem történt semmi. Aztán amikor nagy balhé lett a médiában is a fagyoskodó csepeli mentősökből, Borbély Lénárd polgármester azon melegében ott termett és az önkormányzat segítségét ígérte.

Csakhogy végül nem a Fidesz-kormány, nem a fideszes vezetésű főváros, de még csak nem is a csepeli fideszes városvezetés vitt melegséget a mentősök munkanapjaiba, hanem önzetlen emberek, két magánfelajánlás révén lett megoldva a fűtésük télire.

A minapi budai történetben is az a szomorú, ami a tavaly novemberi csepeliben: amíg a csillogó villogó stadionokban a pálya is fűtve van, a magyar kórházak, rendelők vagy éppen mentőállomások maguk is erősen mentésre szoruló állapotban vannak.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a Fideszre ráadásul a jövőben sem számíthatnak a mentősök, hiszen a kormánypártok 2018-as választási programja úgy hangzik: folytatjuk a lopást és az egészségügy, az oktatás, valamint a szociális ellátórendszer lezüllesztését.

A politikus az ominózus porszívós sajtótájékoztatón azt követelte, hogy Orbán Viktor azonnal menessze az egészségügyért felelős “embertelenség miniszterét, Balog Zoltánt”. Azt is mondta, 2018 áprilisa után a minisztert tetteiért felelősségre kell vonni.

(A kiemelt kép az Index vonatkozó cikkéből, pontosabban a portál egyik olvasójától származik.)