Váratlan helyen lépett akcióba Németh Szilárd

Közzétéve

A régebbi rezsibiztos újabban a rezsicsökkentést támadja.

Igen, jól olvasták: Németh a minap gyakorlatilag arra szólította fel az E.ON-t, hogy

ne adja olcsóbban a gázt a fogyasztóknak, vagyis Önöknek.

Az egykori rezsicsökkentés egykori élharcosa az új ellenséget, vagyis az olcsó gázt nem is akárhol, hanem a Terrorelhárítási Központban találta meg. Mint a Mérce beszámolt az eseményről, Németh a TEK-nél tartott bejárása után egy újságírói kérdésre válaszolva

a választásokba való beavatkozással vádolta meg az E.ON-t.

Németh a német cég azon bejelentésére reagált, mi szerint a vállalat az állami gázszolgáltatónál is olcsóbban adja a gázt, mivel azt a szabadpiacról szerzi be, és így várhatóan éves szinten akár 13 ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók. Valóságos nemzeti tragédia!

Németh az E.ON-nak azt üzente, “kicsit fogja vissza az agarakat”, és ne avatkozzon be a választásokba. Úgy vélte, az energiaszolgáltató ajánlatával egyértelműen a kampányba száll be, természetesen Brüsszel oldalán.

A olcsó gáz az új Soros.

Mondjuk az átlagos csepeli kisfogyasztót, például a Kossuth Lajos utcai panellakásában éldegélő Erzsike nénit aligha érdekli, honnan jön az olcsóbb gáz, csak jöjjön.

Kár, hogy Németh Szilárd fenti nyilatkozata szerint

ha nem a Fidesz csökkenti a közműdíjakat, akkor már annyira nem is ragaszkodnak az alacsonyabb rezsihez.

Mellesleg a friss Népszava meg azt hozta le, hogy a 2013-2014-es, összesen 25 százalékos rezsicsökkentéssel az Orbán-kabinet nem hogy csak lekövette a piaci változásokat, de még nyerészkedett is a rezsiharcon – derül ki az MSZP által kiperelt anyagokból.

Az Orbán-kormány a 2014 óta bekövetkezett világpiaci árzuhanás figyelmen kívül hagyásával már jóval több pénzt vett ki a lakosság zsebéből, mint amennyit – a Fidesz által oly sokszor hivatkozott – Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-kabinetek. Az MSZP-s Tóth Bertalan szerint így

csak 2016-ban 50 milliárd forint luxusprofit halmozódott fel az állami gáznagykereskedőnél. Ez az összeg szakértők szerint 2015-ben a százmilliárdot közelíthette.