Összefogás 2018: Már csak az Együtt áll külön

Közzétéve

Csak Szabó Szabolcson múlik az ellenzék 2014-es sikerének megismétlése, a négy éve győztes csapatból már csak az ő pártja hiányzik.

Kedves változást akaró csepeli választó!

Van két jó, és egy rossz hírünk. Kezdjünk egy jóval: információink szerint Ön nincs egyedül. Mi több, a Fidesszel önhöz hasonlóan elégedetlen emberek vannak masszív többségben a budapesti 17-es, azaz a csepeli-soroksári választókörzetben.

A rossz hírünk az, hogy az ellenzéki szavazók számához lassan már csak az ellenzéki képviselőjelölteké mérhető: lehet, hogy az április 8-án kinyomott szavazólapokon húsznál is több név lesz Németh Szilárd rubrikája mellett.

Hál’ istennek maradt még egy jó hírünk. Méghozzá az, hogy 2014-ben is közel húsz jelölt neve szerepelt a szavazólapokon. Az ellenzéki választók nagy része mégis tudta, melyik mögött állnak a meghatározó baloldali pártok, azaz az MSZP, a DK, illetve az Együtt-PM.

További jó hír, hogy a baloldal 2014-es sikere a 21. kerületben idén is megismételhető. Információink szerint az egyik ellenzéki párt megrendelésére készült kutatás azt mérte, hogy bár Németh Szilárdot szinte mindenki ismeri Csepelen, az ismertsége finoman szólva nem párosul szimpátiával.

A kérdés már csak az: létrejön-e 2018-ban is 2014-eshez hasonló baloldali összefogás. Enélkül ugyanis szétszavazás lesz és Németh nevethet a végén. Egyelőre sajnos úgy fest, a legutóbb győztes Szabó Szabolcs és a pártja nem fogadja el a többi baloldali párt jelölését, ő kizárólag az Együtt jelöltjeként kíván indulni.

Ugyanakkor a szocialisták által indított képviselőjelölttől úgy tudjuk, hogy bármikor készek visszalépni Szabó javára, akinek ehhez csak azt kell tennie, amit négy éve: elfogadni az ellenzéki pártok jelölését. És ehhez

SZABÓ SZABOLCSNAK NEM KELL AZ EGYÜTTBŐL KILÉPNIE.

A 21óra megkeresésére Bangóné Borbély Ildikó úgy fogalmazott:

„sajnálnánk, ha az Együtt külön akarna tenni a kormányváltásért. Már tavaly felajánlottuk Szabolcsnak, hogy legyen ugyanúgy az ellenzéki pártok közös jelöltje, mint 2014-ben. Ezt ő eddig nem fogadta el, de hétfőig, tehát az ajánlásgyűjtés kezdőnapjáig készek vagyunk visszalépni a javára, ha úgy van, még az ajánlóíveket sem vesszük fel.”

Együtt 2014 után egyelőre a külön 2018 vezeti a szigetországi slágerlistát, viszont vétek lenne kihagyni az ellenzéki összehangolást, ugyanis megfelelő hangszereléssel simán elcsendesíthető a Fidesz Csepelen és Soroksáron.

Tehát a Németh elleni sikerrecept röviden: minden, azaz MINDEN baloldali ellenzéki pártnak elfogadni ugyanazt a felállást, azaz baloldali összeállást, ami 2014-ben győzelemre vezetett Csepelen és Soroksáron.

Aki esetleg a fenti hölgy hangjával akarná feldobni ezt a fáradt februári hétvégét, ide kattintson.