Külön 2018: Szabó egyelőre saját magával van

Közzétéve

Úgy tudjuk, Szabó Szabolcs idáig még nem reagált a szocialisták ajánlatára, mi szerint Bangóné bármikor visszalép a javára, ha elfogadja az MSZP és a Párbeszéd (valamint a DK) támogatását Csepelen és Soroksáron.

Ahogy a 21ora.hu posztja után az országos médiában is megjelent: kizárólag Szabó Szabolcson múlik az ellenzék 2014-es sikerének megismétlése, a négy éve győztes csapatból legalábbis már csak az ő pártja hiányzik, Németh Szilárd pedig nem lett népszerűbb Csepelen az elmúlt négy évben.

Miután az Együtt politikusa tavaly év végén visszautasította az MSZP  ajánlatát, hogy 2014 után legyen ismét a baloldal közös jelöltje Csepelen és Soroksáron, a szocialisták úgy döntöttek, hogy a gyermekszegénység elleni küzdelem karizmatikus arcát, Bangóné Borbély Ildikót küldik csatába Csepel-Soroksáron, aki már többször összetűzésbe került a Fidesz csepeli nagyágyújával.

Bangóné felvette a kesztyűt.

Ugyanakkor azzal minden változást akaró választó tisztában van, hogy hiába vannak többségben az ellenzékiek, ha a Fidesznek nem lesz egy olyan kihívója, akire a baloldali tábor egységesen le tud szavazni, alighanem Németh nevethet a végén.

“Azt kértem Szabó Szabolcstól a napokban, hogy fogadja el az MSZP és a Párbeszéd támogatását, és legyen a szövetség jelöltje, ahogy Magyar György ügyvéd tette Siófokon”

– nyilatkozta a képviselőjelölt a Népszavának, megerősítve a 21ora.hu hétvégi értesülését, mi szerint bármikor hajlandó visszalépni Szabó javára.

Szabó azonban kitart amellett, hogy kizárólag az 1 százalék környékén stagnáló pártja jelöltjeként hajlandó rajthoz állni. Amit most már, hogy a Párbeszéd után Bangóné mellé állt a DK is – valljuk be – nehéz nem úgy értékelni, hogy a lét és a nemlét határán álló Együtt különállásának oka összesen annyi, hogy szeretnének egy képviselőt a parlamentbe juttatni.

Így aztán hétfőn belekezdett az ajánlásgyűjtésbe az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Liberálisok által támogatott Bangóné Borbély Ildikó. A Csepeli Munkásotthonban rendezett összetartáson végül a vártnál többen jelentek meg, és úgy tudjuk, hétfő napközben is aránylag szép számban gyűltek a támogató aláírások.

A Munkásotthonban gyűjtötték tegnap este az aláírásokat Szabó Szabolcsék is, az úgynevezett jelölőgyűlésre a csepeliek legendás művelődési központjának ritka szép színháztermét bérelve ki:

(Kiemelt kép: MTI)