Szilárd belenyúlt a rosszba

Közzétéve

Nem, nem a fideszes politikus kétmilliárdos magánalapítványáról lesz szó ezúttal, hanem egy sürgősebb ügyről.

Van egy olyan “velünk született probléma”, hogy minden üggyel szeretnénk szaladni az orvoshoz – reagált a Magyar Nemzetnek Németh Szilárd, mikor a lap a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó halálesetekről kérdezte.

Én például tegnap szögbe nyúltam, és evvel is elrohanhattam volna, de megpróbáltam magam megoldani

– említette saját magát jó példaként a Fidesz csepeli-soroksári képviselőjelöltje.

Reméljük, az egykori rezsiharcos nem csak a házi barkácsolásban, hanem a házi barkács-orvoslásban is járatos.

Szerinte a sürgősségi ellátás helyzete amúgy nem is olyan tragikus, mint ahogy lefestik. Elismerte ugyan, hogy azért nincsen minden rendben a hazai rendszerrel, de szerinte más országokban sem rózsás a helyzet. Németh úgy látja„mindig ott kell keresni a felelősöket, ahol a dolgok történnek”, vagyis azt javasolta, hogy a sürgősségi osztályok vezetőit vagy az érintett kórházak igazgatóit keressék.

Nos, a csepeliek által igénybe vehető Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház aztán vastagon érintett. Csak tavaly számos olyan eset történt ott, illetve Csepelen is, ami alkalmas volt a vélt, volt vagy valós betegek idegeinek borzolására.

Megtörtént például, hogy a kórház bejárata előtt hagytak szenvedni egy epilepsziás nőt. Aztán érdekes körülmények között lakat alá került az egyik belgyógyászati részleg, egyes hírek szerint azért, mert tömegével mondtak fel az ottani  ápolók, hogy átmenjenek dolgozni a soroksári IKEA-ba.

De ha már a sürgősségi osztály került szóba: ott 18 órát várt egy beteg az édesapjával az ellátásra, mesélte egy asszony tavaly ősszel, hozzátéve, hogy

“sokan a földön fekve, fájdalommal küzdve vártak az orvosokra.”

Ehhez képest kimondottan pozitív sztori, hogy 2017 novemberében egész hamar megoldódott a fűtetlen csepeli menőállomás problémája, miután kiderült, hogy az évek óta felújításra szoruló kazánrendszer felmondta a szolgálatot.

Németh egyébként érdekes módon nem szavazta meg tavaly tavasszal a parlamentben a Jobbik 2018-as költségvetéshez benyújtott módosító javaslatát, amiben forrást csoportosítottak volna át a Dél-Pesti Kórház sürgősségi osztályának legalapvetőbb eszközeinek beszerzéséhez.

A szocialisták  nem is hagyják ki a ziccert, hogy  többek közt ezt is a csepeliek nagy jótevőjeként tündöklő Németh Szilárd szemére vessék:

(Forrás: MSZP-s kampányújság.)