Eddig úgy fest, egy ellenfele lesz Németh Szilárdnak

Közzétéve

Pontosabban egy ellenfele már biztosan lesz április 8-án Németh Szilárdnak Csepelen, őt Bangóné Borbély Ildikónak hívják.

A Sztárklikk információja szerint az ellenzéki jelöltek közül elsőként, eddig egyedül Bangóné Borbély Ildikót vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság Csepel-Soroksáron péntek délelőtt.

A szocialista párt 21. kerületi szervezete a 21ora.hu-nak a nyilvántartásbavételi dokumentummal erősítette meg a hírt:

Ez azt jelenti, hogy

a fideszes Németh Szilárddal egyelőre csak az MSZP és a Párbeszéd által indított, a DK által is támogatott jelölt áll szemben.

A többieknek az aláírásgyűjtés első 5 napja alatt nem sikerült 500 érvényes ajánlást abszolválnia, beleértve az Együtt jelöltjeként ezúttal külön induló Szabó Szabolcsot, a jobbikos Bereczki Miklóst valamint az LMP-s Tenk Andrást.

Bangóné nyilvántartásba vétele kapcsán hír még, hogy a finoman szólva is Fidesz-közeli csepel.info lehozta: Németh Szilárd ellenzéki kihívója szerdán hibás ajánlásgyűjtő-íveket adott le a választási bizottságnak, így sem szerdán, sem csütörtökön nem hitelesítették az indulását.

A 21ora.hu megkeresésére Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke erre úgy reagált:

“Bangóné Borbély Ildikó ajánlóívei azért nem lettek már szerdán hitelesítve, mert a fideszes vezetesű önkormányzat szándékosan csak péntekre hívta össze a helyi választási bizottságot. Tán csak nem azért, hogy Ábel Attila alpolgármester, a csepel.info tollnoka ezt a cikket megírhassa?”