Csúnyán visszanyalt a fagyi a Fidesznek

Közzétéve

Komoly kajacsatát generált az agrárminiszter minapi csepeli bogaras nyilatkozata, ám ebből ezúttal finoman szólva sem a Fidesz jött ki jól.

A héten Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert látta vendégül Németh Szilárd a Királyerdei Művelődési Házban. A nagyívűnek szánt, ám inkább nagyétkűre sikerült rendezvényen Fazekas országos figyelmet érdemlő beszédet tartott, aminek a csúcspontját kétségtelenül az a gondolatkör jelentette, amiben a tárcavezető úr

arról beszélt, hogy ha beengedjük Sorost, akkor vele együtt nem csak a bevándorlókat engedjük be, de az idegen kultúrák gasztronómiai szokásait is.

Márpedig jó lesz résen lenni, mert “rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember” – jelentette ki, s már zümmögött is szét a hír, hogy Stop Soros, különben a Soros-terv részeként jönnek a férgeket meg mindenféle bogarakat evő migránsok, és nekünk is rovarokat kell majd ennünk.

(Mém: civilhetes.net)

Az agrárminiszter beszéde persze seperc alatt végigfutott a médián, reagáltak rá az ellenzéki politikusok, tán még jóízű mémek is születtek, és hát természetesen nem is az óriási gourmet hírében álló Németh Szilárd lett volna, ha nem tromfol rá Fazekas úr állati szavaira.

Az ország korábbi rezsiügyi főbiztosa, aki újabban a csepeliek főszakácsaként funkcionál, úgy véli,

érdemes összevetni, hány lacikonyha és hány „gyrosos, kebabos, türkisci kebab, McDonald’s, izé, mit tudom én, micsoda” működik, a hagyományos magyar gasztronómia pedig egyértelműen nagy veszélyben van.

Na most ezekkel az állításokkal a következő pici probléma van.  A 21. kerületre a legutóbbi választási vereségétől függetlenül változatlanul saját felségterületeként tekintő Németh elfelejti, hogy épp a jelenlegi fideszes önkormányzat az, amely a külföldi konyhát támogatja a magyarral szemben.

Erre egy kerületi lakos emlékeztetett, aki azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy

Csepelre ki hozza ezt a veszélyt? Ők, a Fidesz! A csepeli fideszes városvezetés zárat be egy színmagyar büfét, cserél le egy “türkisci kebabos” javára.

Itt alighanem a 25 év után bezárt Bady Hami gyorsbüfére utalt:  a különösen a kerületi fiatalok körében kedvelt, Csepelen már-már intézménnyé vált büfét tavaly villámgyorsan kellett bezárni, miután az önkormányzat városképi okokra hivatkozva  felszámolta az üzletnek helyet adó pavilont.

De fura módon csak azt a pavilont, miközben tőle alig 50 méterre egy hasonló helyiségben rövid úton megnyitott egy színtörök kebabos.

“Hát hogy van ez? Nem beszélnek ezek egymással? Vagy egy bizonyos értékhatár felett már nem számítanak az elvek? Minden eladó, mint a letelepedési kötvényeknél?”

– teszi fel a kérdést, alig burkoltan utalva rá, hogy van az pénz, amiért a fideszes politikusok hajlandók lemondani a jó magyar konyha megvédéséről.

Váratlanul visszanyalt a fagyi az idegen kultúrákból származó ételek ellen fellázadó fideszes politikusoknak. (A képen a Bady Hami tavaly nyári bontási munkálatainak utolsó simításai láthatóak.)

Végszónak mindössze annyit tennénk hozzá, hogy a bezárt Bady Hami, illetve a hűlt helye mellett azóta is viruló gyrosos mellé időközben nyílt még egy kebabos a Sétáló utcában is, gyakorlatilag egy köpésre a Csepel Korzó üzletházban helyet kapó kínai gyorsbüfétől.

De ezt persze véletlenül sem kukacoskodásból (na csak az kéne még!) hozzuk ide, pusztán a tények kedvéért rögzítjük.