Csepel FC: közeleg a tavasz

Közzétéve

Már csak ötöt kell aludni, és a Szigetországban is kezdetét veszi a tavaszi futballszezon. Mutatjuk, mire lesz érdemes figyelni!

Mindenekelőtt az időjárás-előrejelzésre. Tél tábornok ugyanis még nem adta fel az idei hadjáratát, sőt vastagon beleszólhat az idénynyitóba. Budapesten a héten következőkkel készül:

Mindenesetre a hétvégén lejátszotta utolsó edzőmeccsét is a Csepel FC felnőtt csapata a 2018-as tavaszi szezonra való felkészülés jegyében:

Szigetszentmiklóson az Üllő SE ellen játszottunk és nyertünk 8-0-ra. Ennél jobbízű finomhangolás nem kell.

A hétvégén azonban már az éles meccsen kell majd bizonyítani a szigetországi társaságnak, hogy komolyabb társaságiadó-felajánlások híján is lehet eredményesen szerepelni, legalábbis a magyar harmadoszttályban.

Most abba ne menjünk bele, hogy miért nem jönnek a tao-források éppen a négyszeres első osztályú magyar bajnok ütött-kopott otthonába, miközben például a jóval karcsúbb múlttal és momentán a mienknél is szerényebb jelennel rendelkező szomszédos Szigetszentmiklós bázisára például mintha ész nélkül pakolnák a milliárdokat.

Tekintsünk inkább szó szerint előre, ugyanis a Csepel számára a 2018-as szezon ugyanis a BKV Előre ellen indul március 3-án  szombaton.

A közlekedésieket ősszel 4-0-ra sikerült legyőznünk, szép emlékük van tehát a Sport utcai fiúk ellen a szigeti srácoknak, és csapatukat mindenhová elkísérő a Csepel-szurkolóknak is.

A szurkolásra alighanem a tavasszal sem lesz panasz, a Béke téren különösen nem, ahol rendszeresen a harmadosztály legnagyobb nézőközönsége jön össze.

A csepeli ultrák is készülnek már a rajtra: Facebook-eseményben hirdetik azt a rendhagyónak szánt szurkolói megmozdulást, aminek a keretében első alkalommal Czibor Zoltán és Tóth II József nemrég felavatott szobrától közösen vonulnak majd a Béke téri Csepel Stadionba.

Március 3-án végre újra meccsnap van!
Kezdjük közösen a tavaszi szezont!

Találkozó: 13:30-kor a Béke téren, Bozsi bácsi es Czibor szobránál. Innen vonulunk együtt a stadionba.
A meccs 14:30-kor kezdődik.

Gyertek mind, s tegyük emlékezetessé ezt a napot!

olvasható az Ultras Csepel által szervezett esemény leírásában.

(Forrás: csepelfc.hu)

A csapat a múlt héten nem csak tréningekkel és edzőmérkőzéssel, de egy rendhagyó foglalkozással is készült a szombati hazai rajtra: a felnőtt- és utánpótláscsapataink számára a centerpálya rendbetételét is a felkészülés részévé tette a szakmai stáb.

A szokásoknak (és a szűkös anyagi lehetőségeknek) megfelelően tehát idén is házon belül oldottuk meg a pályatakarítást: utánpótlás csapataink tagjai  beépítették a napi edzéspenzumba a hólapátolás névre hallgató gyakorlatsort, aminek köszönhetően lekerült a hólepel a stadion gyepéről:

Remélhetőleg március 3-ig már nem lesz szükség újabb mutatványra, vagyis a baljós előrejelzések dacára az időjárás kegyes lesz a hosszú tavaszi idény miatt komoly igénybevétel előtt álló gyepszőnyegünkhöz, amit rajtunk kívül más csapatok is használnak majd – olvasható a csapat hivatalos honlapján.

Eközben a tavaszi szezonra készülő utánpótlás csapataink sem tétlenkedtek: a 2007 és 2008- as korosztályú labdarúgóink meghívásos tornán vettek részt a Gloriett SE szervezésében február 17-én. Délelőtt előbb egy 4 csapatos tornát rendeztek körmérkőzésekkel, ahol a házigazda Gloriett mögött a második helyet sikerült megszereznünk. Délután viszont már nem találtak legyőzőre a csepeli fiúk: egészen a dobogó tetejéig meneteltünk, magunk mögé utasítva a vendéglátónkat is.

Gratulálunk, további tavaszi sikereket kívánunk! Hajrá Csepel!

A Csepel FC tavaszi sorsolását, és egyéb, a csapattal kapcsolatos naprakész információkat a legkönnyebben a klub hivatalos honlapjára kattintva lehet elérni.