Nagy bajban van Németh Szilárd

Közzétéve

Egy hete még Sorossal és rovarevéssel riogatta a csepelieket a Királyerdei Művelődési Házban, most meg…

Nagyot fordult a világ, és vele a fideszes propagandagépezet a kormánypárt vasárnapi vásárhelyi veresége óta: a csúfos hódmezővásárhelyi kudarc után Orbánék kénytelenek villámgyorsan áthangolni az eddig főként a 87 éves milliárdos ellen való uszításra épülő kommunikációjukat – írja a Magyar Nemzet egy belső fideszes körutasításra hivatkozva.

E szerint a kormánypárti jelölteknek ezentúl még a Facebook-felületeikre sem szabad semmilyen negatív, lejárató és Sorossal kapcsolatos anyagot kirakni.

Húha.

Nem lennénk most a ’14-es buktája után ismét Csepelen próbálkozó Németh Szilárd helyében. A csepeli önkormányzat Fidesz médiafelületein újabban a kerület főszakácsaként bemutatott fideszes politikus mindkét kedvenc témáját dobhatja a kukába.

Mondjuk a nagyipari migránsozás már az év elején léket kapott, mikor kiderült: a kormány a nagy bevándorlóellenes propagandája közben szép csendben csak tavaly legalább 1300 menekültet telepített le hazánkban. (A csepeli Fidesz azóta is hallgat, hogy hány bevándorló került a kerületbe.)

Na de a vásárhelyi vereséget követő központi ukáz aztán tényleg betesz a nagy jótevőnek, aki az elmúlt másfél évben gyakorlatilag másról sem szólt, csak a Soros-tervről.

És ha ez nem lenne elég, még a másik kedvenc témáját, a rezsicsökkentést is súlyos találat érte a minap, midőn kiderült: hetvenezer forintba került családonként a rezsicsökkentés, mivel a Fidesz évekig nyerészkedett a gáz világpiaci áresésén.

Az erről szóló adatokat kiperlő és nyilvánosságra hozó MSZP nem is szépítette a dolgot: 2013 és 2017 között a Fidesz végig hazudott, a magyar embereknek sokkal magasabb összegű rezsicsökkentés jutott volna. Becslésük szerint körölbelül hetvenezer forintot vettek ki a csepeli családok zsebéből is azzal, hogy az indokoltnál magasabban határozták meg a gáz árát.

Szóval, nem lehet könnyű most Németh Szilárdnak, na de nem féltjük azért túlságosan: az étvágyánál már csak a szája nagyobb, majd csak megbirkózik ezzel a kommunikációs kihívással is.