MSZP: a fideszesek helyett ideje a magyar családoknak gyarapodni

Közzétéve

Az MSZP szerint a fideszesek helyett ideje a magyar családoknak gyarapodni.

Bangóné Borbély Ildikó, a baloldali ellenzéki pártok Csepel-soroksári képviselőjelöltje csütörtökön egy felmérésre hivatkozva beszélt erről.

“További egymillió ember mondja, hogy elhagyja az országot, ha április 8-án nincs változás Magyarországon.”

Ezut annak kapcsán idézte föl, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár a napokban azt mondta egy fórumon, a fiataloknak nincs Nyugaton jobb ajánlat, mint amit a magyar kormány ajánlani tud és “megeszi a kalapját, ha bárki jobbat tud mondani a magyar családpolitikai rendszernél”.

Az MSZP-Párbeszéd és a DK, valamint a Liberálisok által támogatott képviselőjelölt viszont a Fidesz elmúlt nyolc évét úgy jellemezte:

a rendszerváltás óta soha nem született még ilyen kevés gyermek, mint 2010 óta. Minden hatodik magyar gyermek külföldön születik, soha ennyi fiatal nem hagyta el az országot

– sorolta.

Hozzátette: ma Magyarországon a legnagyobb szegénységi kockázatot a gyermekvállalás jelenti. Közölte, minden második gyermek szegénységben nő fel és soha nem nőtt még ilyen mértékben a dolgozói szegénység, mint a Fidesz nyolc éve alatt.

Bangóné szerint két világ van Magyarországon: a Fidesz-világ, ahol minden szép és jó, meg van a valódi világ.

A fideszesek az országon gyarapodnak, valódi rezsicsökkentés helyett zsebre teszik az olcsó gáz hasznát, a fejlesztési pénzeket pedig maguk és családjaik között osztják szét – mondta.

A többséget képviselő MSZP-Párbeszéd szövetség az egészségügyi szolgáltatásokra és az oktatásra fog költeni április 8-a után. A kalapot pedig elküldik Novák Katalinnak, aki kezdheti megenni azt.