Nyilvános fórum a Munkásotthonról

Közzétéve

Nyílt vitát rendez a Csepeli Munkásotthon vezetősége május végén a nehéz helyzetbe került intézmény jövőjéről. 

A “Lakossági fórum a Munkásotthonról, a Munkásotthonért” – elnevezésű esemény május 23-án (szerdán) 17 órakor kezdődik a 100 éves intézmény Árpád utcai épületében. A szervezők mindenkit várnak, aki szívén viseli a gazdag hagyományokkal rendelkező független csepeli kultúra sorsát. Az érdeklődőknek kérdezési lehetőséget, a kérdésekre válaszokat, valamint hiteles tájékoztatást ígérnek.

A Csepeli Munkásotthon hányatott sorsáról a 21óra az elmúlt egy évben számos alkalommal beszámolt. Hírt adtunk arról, hogy a csepeli városvezetés hogyan, milyen indokokkal és főleg miért kívánja ellehetetleníteni a szakmailag és a közönség által elismert intézményt.

Beszámoltunk a legendás házat jogilag eredménytelenül ostromló Németh Szilárdék  sikeretelen lenyúlási kísérleteiről, ugyanakkor a Munkásotthont anyagilag évről évre erősebben folytogató lépéseikről is.

A csepeli, sőt a magyar kultúra egyik utolsó független fellegváráért folytatott háború immár nyolc éve tart. Most azonban ideje tisztán látni: ha a Munkásotthon által közel 100 éve képviselt, és becsülettel bemutatott kulturális értékek a kerületben élőknek nem érnek annyit, hogy megmozduljanak érte, akkor szinte bizonyosan ez a harc lesz a végső.