Németh Szilárdot hidegen hagyják az égető problémák

Közzétéve

A régebben rezsibiztosként, újabban honvédelmi államtitkárként funkcionáló politikus számára csak addig voltak fontosak a csepeli fejlesztések, amíg az itt élők szavazataira számított.

Arról a 21óra rendszeres olvasói is bőven értesülhettek, hogy Németh Szilárd és a Fidesz talán csak NASA-űrközpontot nem ígért Csepelre, amennyiben a kerület lakói bizalmat szavaznak neki. (Nem szavaztak.) Némethék újabb 21. kerületi veresége után logikusan adta magát a kérdés: mi lesz azzal az ígéretcunamival, amit a tavasszal a kerület lakosságára zúdítottak.

A jelek szerint semmi. Beszámoltunk már arról is, hogy minden csepeli fejlesztést leszavazott a Fidesz a parlament illetékes bizottságában, még a saját korábbi ígéreteikkel teljesen egyezőket is, amikor a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosítójavaslatokról kellett dönteni.

Pedig a szocialisták csepeli elnöke, Bangóné Borbély Ildikó által benyújtott javaslat szóról szóra megegyezett azzal a Fidesz által Weiss Manfréd Tervnek hívott ígéretcsokorral, amit a tavaszi választási kampányban Németh nevével futtattak.

Ebben olyanok vannak, hogy már jövőre megkezdődhetne az új Duna-híd építése, a Dél-Pestet Csepelen keresztül Dél-Budával összekötő új villamosvonal kivitelezése, befejeződhetne a csepeli gerincút értelmetlenül félbe hagyott beruházása, megújulhatnának a kerület kritikán aluli útjai.

A fentieket túl a zeneiskola és a Weiss Manfréd Középiskola épületei is megújulhatnának, új kollégium épülhetne Csepelen, megkezdődhetne a Dunai Evezős Központ építése, valamint a nagy múltú Csepel SC pálya megújulása.

Mindezek mellett családi programok új helyszínévé válhatna a Kis-Duna partja egy új kerékpáros híddal, valamint a csepeli strand élményfürdővé fejlesztésével, végül, de nem utolsó sorban a kerületi háziorvosi rendelők felújítása is megkezdődhetne.

Ezekre a fejlesztésekre mondott nemet a Fidesz először a törvényalkotási bizottságban, majd kedden a parlamenti ülésteremben is, amikor a szocialisták által név szerinti szavazásra kikért Bangóné-féle javaslatról kellett szavazni.

És ami igazán érdekes:

Németh Szilárd is leszavazta a fenti fejlesztéseket, noha néhány hete még ezeket tartotta a legfontosabbaknak a csepeliek szempontjából.

De legalább az új sportcsarnok szépen épül a Kis-Duna parton.

A javaslat elutasításáról a szavazás után egyébként megkérdezték Bangóné Borbély Ildikót, aki azt így kommentálta:

„Németh Szilárd ezúttal az ország előtt is bemutatta, miért nem méltó a csepeliek bizalmára. Nyilvánvaló, hogy csak a hatalom és a pozíció érdekli, amiért bármit hajlandó beígérni, de igazából a csepeliek számára csak addig fontosak, amíg szavazni kell.”