Csepel FC: újra győznek a szigeti srácok?

Közzétéve

Nyugodtan állíthatjuk, az előző szezont sikeresen zárta a kerület legnagyobb és egyben legpatinásabb labdarúgóklubja. Az augusztus első hétvégéjén (most szombaton) elrajtoló új évad viszont a szokásosnál is nagyobb izgalmakat tartogat a hál’ Istennek igen népes Csepel-család tagjainak.

A felnőttcsapat a 2018/19-es bajnokságban a nehéz körülmények ellenére kitűnően helyt állt az évről évre combosodó (értsd: TAO-milliárdokkal megtámogatott) vetélytársakkal szemben az NBIII-ban, a középmezőny elérése szép eredmény a kék-piros legénységtől a pénzügyi kereteket figyelembe véve.

Emellett a közvetlen utánpótlást jelentő U19-es gárda hosszú évek után országos bajnoki címet nyert labdarúgásban a 21. kerületnek, de az alsóbb korosztályokban focizó csepeli fiúk és lányok is kivétel nélkül jó, de minimum megfelelő helyezéssel zártak a maguk mezőnyében.

A bajnoki szünet azonban számos újdonságot hozott a Csepel FC életében, és ez mindig bizonytalansággal tölti el a szimpla szimpatizánokat, akik az elmúlt hetekben csak kapkodták a fejüket, hogy a megszokott, csendes szezonközi felkészülés idén nyáron váratlanul eseménydús lett.

A felkészülési mérkőzéseken mindenesetre bíztatóan alakult a jelentős vérfrissítésen átesett kék-piros legénység játéka, ami pedig a Gabala Krisztiánt váltó új szakvezetőt illeti, a több száz NBI-es mérkőzéssel a lábában érkező ex-újpesti Tamási Zoltán a hozzánk eljutott hírek szerint hamar megtalálta a hangot a játékosokkal.

Ami biztos: a Csepel FC ezúttal is az NBIII Nyugat csoportjában szerepel majd, augusztus 4-én, tehát most szombaton a Komárom csapata elleni meccselnek a szigeti srácok. Nem csak a csapat, hanem a szurkolók is készülnek a rajtra: külön Facebook-eseményben hirdetik, hogy a meccs előtt

a Csepel szurkolói csoportja, az Islander Division ismét találkozóra hívja a Csepel-család minden tagját. Hölgyek, urak, idősek, fiatalok, családok, utánpótlás játékosok, szülők, edzők… Mindenkit, aki ennek a közösségnek a tagja, szeretettel várunk.

A hirdetmény szerint a találkozó a Béke téren a Czibor Zsoltán és Tóth II. József szobránál lesz 15:50-kor. A szurkolók itt egy-egy szál virággal fejezik ki tiszteletüket nagyjaink előtt, aki szeretne ehhez csatlakozni, természetesen megteheti, hozhat virágot, amelyet elhelyezhet a szobornál – írják.

A Csepel-család nem felejti a legendáit, szombaton ismét megkoszorúzzák az önkormányzat által tavaly ősszel felállított Czibor-Tóth II-szobrot.

Ami pedig a csapat és a szurkolók már már legendásnak mondható össztartását illeti, az új fiúk és a Csepel-drukkerek egymásra találását hivatott elősegítani az a szurkolói ankét, amit az FC vezetősége szervez a meccs előtti délután. A pénteki ankéton a hírek szerint mindenre fény derül, kik alkotják az új keretet, változnak-e a célok stb.

Az, hogy a híres szurkolói nótát idézve újra győznek a szigeti srácok, számunkra már ma sem kérdés, ám hivatalosan persze csak szombat délután fog kiderülni…