Csepelen is kezdi kiverni a biztosítékot a repülőgépzaj

Közzétéve

Az elmúlt időszakban elképesztően megnőtt a Csepel légterében áthaladó repülőgépek száma, szinte éjjel nappal zúgnak a kerület felett – erre egy önkormányzati képviselő hívja fel a városvezetés figyelmét.

Az elmúlt időszakban számos lakossági panasz érkezett hozzám a repülőgépek okozta fokozódó zajra

írta ki Facebook-oldalára a szocialista Dobák István.

Méghozzá a hozzá eljutott lakossági panaszokra hivatkozva, amelyek többsége arról szól, hogy a zaj elviselhetetlen, nem tudják kipihenni magukat, mert este, sőt éjjel is, szinte állandóan járnak Csepel fölött a repülőgépek.

Ezért az önkormányzathoz és a csepeli országgyűlési képviselőkhöz kívánok fordulni, hogy ez az áldatlan állapot megszűnjön

– fordul a döntéshozókhoz.

A lakosságot pedig arra kéri, hogy ha hasonló tapasztalatokkal rendelkeznek, jelezzék felé.

Bár ezek se feltétlen ide valók, a földön guruló reptéri járatokkal nincs baja a csepelieknek, a zajos égi futóművek viszont valóban idegesítőek.

Eddig a hír, és ha némi hírháttérre is kíváncsiak: 2010 előtt a Fidesz, Németh Szilárd vezetésével folyamatosan ütötte a témát a szocialista városvezetésnél. Most, amikor egyes szakértők szerint a ferihegyi fapados forgalom megnövekedése miatt 2-3-szor több gép van a dél-pesti régió légterében, tehát a nyolc évvel ezelőtti állapotnál 2-3-szor zajosabban kellene vernie a városvezetés asztalát, érthetetlenül csöndben van.