Közös aláírásgyűjtés az Európai Ügyészségért

Közzétéve

Kitelepülésen gyűjtött támogató aláírásokat Magyarország Európai Ügyészséghez való csatlakozása érdekében pénteken délelőtt a csepeli piacnál az MSZP és a Párbeszéd kerületi szervezete, valamint a Csepelért Egyesület.

A csepeli ellenzéki pártok és civilek közös kiállására azért van szükség, mert a magyar kormány – szinte egyedüliként Európában egyelőre elutasítja, hogy Magyarország is részese legyen a közös uniós szervnek, amelynek a fő feladata a tagállami fejlesztési források körüli korrupció felszámolása lesz.

Az uniós ügyészséghez való csatlakozásunkért indult aláírásgyűjtés Hadházy Ákos korábbi LMP-s, most független országgyűlési képviselő kezdeményezése. A cél májusig egymillió magyar ember támogató aláírása, mert úgy tűnik, csak a közvélemény erejével lehet rákényszeríteni a kormányt a belépési nyilatkozat elfogadására.

A képviselő korábban azt mondta, hogy az aláírásgyűjtés iránt óriási az érdeklődés, mert az emberek alapvetően tudják, miről szól a történet, akik pedig nem, azoknak egyszerűen el lehet magyarázni, hogy minél kevesebb pénzt tudnak ellopni a rendszerből Orbánék, annál több jut nekik.

A nagy érdeklődésről szóló híreket a 21órának megerősítették a pénteki csepeli kitelepülés szervezői is. Takács Mónika, a Munkásotthon igazgatója, a Csepelért Egyesület elnöke szerint a kerületiek közül sokan kifejezetten várták már, hogy támogathassák a kezdeményezést, és egyébként is több százan keresték fel a pultjaikat.