A csepeliek nem tudják majd használni az új csepeli hidat?

Közzétéve
A kérdés elsőre abszurdnak tűnhet, de ha jobban megnézzük…

A Déli Városkapu névre hallgató beruházás kapcsán már eddig is sok mindent lehetett hallani, miután pedig immár hivatalosan is Budapest rendezi a 2023-as atlétikai világbajnokságot, a vébé központi helyszíne pedig az észak-csepeli terület lesz, érdemes mostantól ilyen szemmel figyelni a híreket.

A főváros ígérete szerint a 40 ezer férőhelyes Nemzeti Atlétikai Központ lendületet ad majd Dél-Pest és Észak-Csepel városfejlesztéseinek is, ami jó hír, mert a XXI. kerület közlekedési infrastruktúrájára speciel igencsak ráférne egy kis lendület.

Ezzel szemben az egyik, a Déli Városkapu projekttel kapcsolatos minapi hír szemfüles olvasója azt szúrta ki, hogy a látványterven egész egyszerűen nem látszik az új csepeli híd felhajtója.

Azaz – ha szigorúan a portál által közölt látványtervből indulunk ki – elvileg a csepeli Szabadkikötői útról nem lehet majd fel és lehajtani az új hídra.

Elvileg az aktuális látványterv a szigetcsúcsi fejlesztésekről (forrás: zoom.hu/MTI)

Egyébként nem aprózzák el az észak-csepeli fejlesztésekhez az informatikai beszerzést: 100 millió forintért bérelnének notebookokat a Szigetcsúcs területének fejlesztésére kiírt projekthez. Kérdés, hogy kinek van (vagy lesz) egy szuper minőségben szolgáltató informatikai cége. Mészáros Lőrinc személye például logikus lenne, de a nemzet mindenesének potom 100 millió már aprópénznek tűnik.