Karnyújtásnyira vagyunk a rezsimentes otthonoktól

Közzétéve

Tudta? Van egy típusház, aminek gyakorlatilag nincs ökológiai lábnyoma, sőt, még közműre sincs szükség hozzá, alkalmas viszont sorozatgyártásra, ezért megfizethető, ráadásul magyar találmány, ami itt van egy karnyújtásnyira.

Magyarországon már meg is rendelhető a sorozatgyártásban készülő házak első, 137 m²-es, 50 m² teraszos verziója, jelenleg pedig 100+40, illetve a 160+60-as változat gyártmányfejlesztésén dolgozik a cég – olvastuk itt.

Európában már be is jegyezték Blaskovich Ákos találmányát, kijelenthetjük tehát, hogy ennek a fickónak sikerült az, ami Orbán Viktornak és Németh Szilárdnak nem: nullára csökkentette a rezsit.

Mindenféle szobrok, meg a szokott rizsája helyett ilyeneket állíthatna a volt rezsibiztos is:

Prototípusház a Pilisben.

Az egyedülálló magyar találmány amellett, hogy fillérekből fenntartható és megfizethető, még a hazai ipart is támogatja, mert a gyártás Magyarországon lesz, legalábbis kezdetben. De a tervek szerint később is itthonról elégítenék ki az igényeket, más kérdés, hgy máris gondoltak a következő lépésre, és gyártópartnereket keresnek egyes országokra koncentrálva.

Igazából ennek a konstrukciónak csak előnyei vannak, így logikusnak tűnne, hogy a magyarok rezsijének csökkentését, a magyar családok otthonhoz jutását, és a magyar vállalkozások előre törését zászlajára tűző magyar kormány valamilyen formában felkarolja, netán programszintre emelje a projektet.

De lehet, hogy erre még várni kell egy keveset.

(Fotók: roadster.hu)