Idén sem hirdethet a Csepeli Hírmondóban az ellenzék

Közzétéve

Augusztus 2-ig jelentkezhettek az Állami Számvevőszéknél azok az orgánumok, amelyek közölni kívánnak politikai hirdetéseket az őszi önkormányzati választási kampányban. A bejelentkezett lapok listáján azonban nincs ott a Csepeli Hírmondó, így a XXI. kerület önkormányzati lapjában idén sem hirdethet majd az ellenzék.

A Hírmondó 100%-ban önkormányzati tulajdonban álló kiadójának, a Csepeli Városkép Kft.-nek ezúttal is volt képe hozzá, hogy nem jelentkezett be a számvevőknél. Így a közelgő kampányban minden csepeli arra számíthat a közpénzből kiadott kerületi újságtól, mint eddig: a fideszes városvezetést az egekbe magasztaló, az ellenzéket a lehető legaljasabban szapuló cikkekre.

A 2018-as országgyűlési választások előtti kampányban tanúsított magatartásáért 1,8 millió forintra bírságolták az évi 40 millió forint közpénzből kiadott Csepeli Hírmondót, mert nyíltan a Fidesz mellett kampányoltak, az ellenzéket pedig csak negatív hírekkel szerepeltették. Utóbb a bírságot is közpénzből fizették ki, sőt annak ellenére, hogy elmarasztalták a lapot kiadó önkormányzati céget a pofátlanul pártos tájékoztatásért, a Csepeli Városkép Kft. ügyvezetője idén májusban milliós jutalmat kapott.

Vida Istvánt 2014. március 13-án a Csepeli Hírmondó lapigazgatójaként Tarlós István is kitüntette. A főpolgármester indoklása szerint „a fővárosi és a csepeli médiában két évtizede betöltött kimagasló munkájáért” díjazta a sajtószabadság napja alkalmából. (Forrás: Csepel.hu)

A lapot egyébként a pofátlan prémiumról szóló döntéssel szinte párhuzamosan idén májusban is meg kellett bírságolnia a Fővárosi Választási Bizottságnak, mivel az ellenzék a tavaszi EP-választási kampányban sem nagyon tudott megjelenni a Hírmondóban. Ezt a potom 150 ezres büntetést végül az Nemzeti Választási Bizottságnak köszönhetően megúszták: az NVB-nél ugyanis a nyilvánvaló politikai kiegyensúlyozatlanság mögött nem találtak szerkesztői szándékosságot.

A középpontban Vida István a 2019. február 16-án megrendezett 8. Csepeli Disznótoron a Királyerdei Művelődési Ház udvarán. Hagymás vér, hurka, kolbász, oldalas, füstöltek, na meg Németh Szilárd korábbi és Borbély Lénárd jelenlegi polgármester társaságában. (Forrás: Facebook/Németh Szilárd)