Csepel FC: féltucat góllal nyitották a szezont a szigeti srácok

Közzétéve

Meggyőző sikerrel rajtolt a Csepel FC felnőtt labdarúgócsapata a 2019-2020-as őszi szezonban, a srácok 6-1-re verték a Közterület csapatát a hosszú hétvége első napján a Béke téren.

A szebb napokat látott, négyszeres NB I-es bajnok Csepel nyártól a BLSZ I. osztályában szerepel, miután tavasszal igen méltatlan körülmények között kiesett az NB III-ból. Hogy mi vezetett idáig, azt ebben a posztunkban hosszan fejtegettük.

Nem nagyon volt idő azonban a kesergésre, hiszen a Csepel FC múltja kötelez, és a már sajnos hagyományosnak mondható nagy jövés-menés dacára kellett egy a Budapest bajnokság megnyerésére (magyarán az azonnali feljutásra) esélyes versenyképes csapatot csinálni a Béke téren.

Nos, a jelek szerint ez az új edzői stábbal (a vezetőedző a korábbi Csepel-játékos Németh Gábor lett), valamint a jelentősen átalakult kerettel (5-6 NB III-as szintű játékos maradt csupán Csepelen) is sikerült. Az első szezonbeli bajnokin az a Közterület SK volt a kék-piros legénység ellenfele, amelyet a kupában két héttel korábban 4-0-val ütöttek ki.

A 2019-2020-as keret (Forrás: Csepelfc.hu)

A szombati végeredmény pedig 6-1 lett, szóval mondhatni még egy lapáttal rátettek a srácok, akik a Németh-féle támadó szellemű játékfelfogást alkalmazva ezúttal is sok helyzetet dolgoztak ki. Nem mellesleg féltucatot ki is használtak közülük, miközben az ellenfél mindössze 3-0-ás állásnál, a második félidő elején egy büntetőből tudott kozmetikázni kicsit az eredményen.

Akárhogy nézzük is, az új kerettel és új szakmai vezetéssel felálló a Béke téri kék-piros gárda az idei szezonban lejátszott négy tétmérkőzésén tizennyolc rúgott, és mindössze két kapott gólnál tart, ami mindenképpen azt mutatja, hogy a Csepel FC nem omlott össze a keserű kiesés után. Noha tény: az ennél komolyabb erőpróbák majd csak ezután következnek.

További hírek a Csepel FC felnőtt és utánpótlás csapatairól a csepelfc.hu vagy a Csepel FC hivatalos Facebook-oldalán!