Ábel Attila lebuktatta magát: ő fizeti a csepeli álhírblog hirdetéseit

Közzétéve

A külföldi szerverről üzemeltetett, impresszum nélküli csepel.info Facebook-hirdetéseit Ábel Attila alpolgármester fizeti – hívta fel a figyelmünket Bogád Zoltán korábbi Index-újságíró, politikai aktivista. Ennyit arról, hogy neki már semmi köze a lejárató oldalhoz – tette hozzá.

Bogád az alábbi képernyőképet küldte el a 21órának tegnap azzal a megjegyzéssel, hogy ehhez hasonló lementett fotók több csepeli csoportban is keringenek:

Az aktivista arra is felhívta a figyelmet, hogy Borbély Lénárd fideszes polgármester lényegében a saját helyettesének kért pénzjutalommal járó kitüntetést a fővárostól még az év elején. A Csengery Antal díjat a sajtószabadság napján, minden március 15-én adják át a városról kiemelkedően tudósító médiamunkásoknak és médiumoknak. Ezt a hagyományt még Demszky Gábor korábbi főpolgármester teremtette, aztán Tarlós István is megtartotta. 

Tarlós az idei díjátadáson azt mondta, a sajtó akkor szolgálja közönségét, ha objektív, ellenőrzött híreket közvetít, hangja kiegyensúlyozott, tárgyilagos és nem elfogult. A minőségi újságírás a tények és értékek jegyében születik, ebben pedig Csengery Antal reformkori publicista életműve a mai nemzedékeknek is példa lehet – mutatott rá márciusban a politikus.

Borbély Lénárd csepeli polgármester előterjesztésére kapta meg az impresszum nélküli, a hatóságok számára másfél évtizede elérhetetlen szennyblog a 300 ezer forintos díjat. (Képünk illusztráció.)

Pedig a csepel.info-ról sok minden elmondható, de hogy kiegyensúlyozott, tárgyilagos és elfogulatlan lenne, az biztosan nem.

Ábel Attila alpolgármesteri kinevezése óta állítja, már nincs köze a laphoz. Ehhez képest a most futó csepelinfós Facebook-hirdetéseknek, melyekben az ellenzéket gyalázzák, a fenti lementett képernyőkép szerint a fideszes politikus a finanszírozója.