ÓRIÁSI csepeli sikerek – még hogy nem fejlődik a kerület!

Közzétéve

Végre tervbe vették a teljesen lepukkant Gubacsi híd tervezését – derül ki a kormány minapi határozatából, ráadásul a csepeli gerincút építése tervezése is folytatódik!

A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy megtervezzék a rendkívül rossz műszaki állapotú Gubacsi vasúti híd átépítését a kikötő és a vasúthálózat közötti teherforgalom biztosítása érdekében, ehhez európai uniós forrásra pályázik az állam.

Tehát itt még korántsem konkrét felújításról van szó, de ne legyünk mohók, inkább örüljünk annak, hogy a kormány egyetért azzal, amivel mindenki: a Gubacsi híd lassan a Kis-Dunába szakad, így azt tervezi, hogy a hanyatló nyugathoz fordul segítségért. Mielőtt azonban egy kalapácsütés is történne a hídon, addig természetesen még egy sor tervre, engedélyre, a tervek engedélyére, és talán még engedélyeztetés megtervezésére is szükség lesz, szóval attól tartunk, odébb van az még, amikor a csepeliek birtokba vehetik a felújított csepeli-erzsébeti összekötőt.

Ettől függetlenül attól egy percig sem kellett tartani, hogy a fideszes városvezetés nem fogja a tervezés tervezését is óriási sikerként elkönyvelni. Az önkormányzati portálon a napokban megjelent polgármesteri interjúban Borbély Lénárd az idénre tervezett fejlesztések között említette a Gubacsi híd felújítását is, ami a polgármester szerint természetesen a kerület milliárdos megtakarításainak köszönhetően valósulhat meg.

Borbély Lénárd elégedett a tervekkel (forrás: Borbély Lénárd Facebook oldala)

Egyébként eltekintve attól, hogy a Fidesz-kormány a hazai forrásokból stadionokat épít hasonló vagy jóval nagyobb nagyságrendben, ennek a projektnek a megvalósulását pedig az ezerszer elátkozott Brüsszel jóindulatától teszi függővé, jelen pillanatban még az is kérdéses, hogy egyáltalán a híd teljes felújítása a cél, vagy csak a vasúti része.

Könnyen lehet ugyanis, hogy ez a beruházás valójában nem a csepelieknek, hanem a Metrans Kft. konténerberuházásának szól. Erről levélben érdeklődtünk az önkormányzatnál, amint válaszolnak, közöljük.

Az interjúban beszélt a polgármester a gerincút folytatásáról, pontosabban a folytatás tervezésének folytatásáról is: „végre megkezdődhet a gerincút befejező ütemeinek egy lépésben történő tervezése” – közölte Borbély, a világért sem mulasztva el hozzátenni, hogy „a szocialista-liberális városvezetés alatt egy kapavágás nem történt a gerincút megépítésének érdekében.”

A polgármester csak a tényt felejtette el közölni: a gerincút-beruházás bőven 2010 előtt, azaz még a „szoci időkben” kezdődött, a kerületi Fidesz az első ütemnél csak a befejezésnél került képbe, amikor az ünnepélyes szalagátvágáson kívül már semmi dolog nem volt.

Fideszes átvágás (forrás: bkk.hu)

Végezetül: a gerincút folytatásának tervezete már az első ütem idején is megvolt, tehát az sem igaz, hogy most a fideszes városvezetésnek kellett ezt a fővárosnál kibrusztolni. Az viszont jó kérdés, hogy 2010 óta eltelt több mint 7 évben vajon miért nem történt egy kapavágás sem, holott a kormányban, a fővárosban, és Csepelen is egyaránt a Fidesz a góré.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.