Újabb szép csepeli siker: Németh Szilárd Civil Citrom Díjat kapott!

Közzétéve

Az elismerést évről évre a magyar civil szektorra mért legnagyobb csapások elkövetői és megjelenítői érdemelik ki. Gratulálunk!

A díjat 2017-ben nem kisebb ember, mint Németh Szilárd Fidesz-alelnök kapta a civilek eltakarítása érdekében végzett teljesítményéért. A díj odaítélésére még a március 15-i nemzeti ünnep előestéjén került sor.

A civilellenes kirohanásairól és világösszeesküvés-elméleteiről ismert volt csepeli polgármester és képviselő a Civil Citrom Díj Facebook-oldalán található méltatás szerint évek óta kitartóan küzd a Csepeli Munkásotthon Alapítvánnyal is, méghozzá annak vagyonáért, az 5400 m2-es Csepeli Munkásotthon Kulturális Központért.

A díj alapítói arra is emlékeztetnek, hogy Németh Szilárd a legkreatívabb hatósági vegzatúrákkal, perekkel, szolgáltatói és önkormányzati nyomásgyakorlással igyekezett az alapítvány megszűnt alapítójának a helyébe lépve maga alá gyűrni az intézményt, attól sem riadva vissza, hogy az ügyet személyre szabott törvényalkotással rendezze.

A díj adományozásával jelezzük a közvélemény számára, hogy az autoriter államhatalom képviselőivel szemben is ragaszkodni kell a nonprofit szektor önállóságához, a civil szervezetek autonómiájához és pártpolitikai függetlenségéhez és az államot kontrolláló funkciójához – írják.

Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk
(forrás: 24.hu)

Németh Szilárdnak különben nagy éve eddig a 2017-es, hiszen a márciusi citromdíj előtt februárban csirkefarhát díjat is átvehetett. Az április vajon mit tartogat a rezsibiztos számára?