Figyelem! Fontos döntések Csepelen

Közzétéve

Az önkormányzat testületi ülésén az Aranycsapat nevét viselő alapítvány megtámogatásáról is határoznak a képviselők, de sor kerülhet végre a szíriai Ghraoui édességgyártó cég csepeli parkolójának bővítésére is, ha a testület a keleti nyitás szellemében támogatja azt.

A mai testületi ülés napirendi pontjai között egyébként nagyrészt pénzügyek (különböző támogatási kérelmek) szerepelnek. Az sajnos nem derül ki a napirendből, hogy a minden második csepelit érintő közlekedési átalakításokról, például a HÉV sorsáról, vagy a függőben lévő fejlesztésekről, például a Galvani úti hídról vagy a gerincút tervezett folytatásáról lesz-e szó az ülésen.

Mindenesetre megnyugtató, hogy a Borbély Lénárd-vezette fideszes önkormányzat 200 ezer forinttal kíván hozzájárulni a csepeli közkasszából az Aranycsapat Alapítvány nemzetegyesítő rendezvénysorozatának sikeréhez. Az egykori futball-legenda Kű Lajos nevével fémjelzett szervezet támogatásával Csepel végre olyan tőkeszegény állami cégekkel kerül egy lapra, mint a Magyar Villamos Művek Zrt. vagy a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.

Mellesleg ma dönt a testület az idei sportcélú támogatásokra kiírandó pályázatról is. Az előterjesztés szerint a mintegy félszáz kerületi egyesület összesen 6 millió forint támogatásra számíthat 2017-ben.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.