A XXI. kerületi polgármester nem tudta megmondani, miért nem a XXI. kerületi civil szervezeteket támogatja a XXI. kerület

Közzétéve

De tisztázta, hogy ez mindegy is, ugyanis a fideszes önkormányzat valójában nem is szervezeteket, hanem a célokat támogat. Sakk matt!

Az önkormányzat márciusi testületi ülésének egyik fontosabb napirendi pontja volt, amikor a képviselők különböző civil szervezetek támogatásáról döntöttek. A napirend tárgyalásánál a szocialista Dobák István kért szót, aki közölte, hogy bár például se a Rákóczi Szövetség, se az Aranycsapat Alapítvány céljaival nincs baj, mégis nemmel fognak szavazni a kérelmükre.

Ugyanis a szóban forgó szervezeteknek semmi közük a kerülethez, és akkor, amikor a szociális kiadásokra olyan kevés jut mint most, Csepelen jobb helye lenne ezeknek a pénzeknek, mint a II., a XI., vagy éppen az V. kerületbe bejegyzett szervezeteknél. Ezek nálunk sokkal gazdagabb kerületek – tette hozzá. Miért kell Csepelnek támogatni ezeket az alapítványokat? – kérdezte.

Borbély Lénárd polgármester az MSZP-közeli hírkomp.hu videófelvétele alapján minderre egyrészt úgy reagált, hogy a kerületnek már nem is dolga a szociális ellátórendszer finanszírozása, hiszen hála Istennek már a helyben élő rászorultak helyben történő segítésének koloncát is levette a önkormányzatok nyakáról állam. Ez után viszont következett a kijelentés, amely kétséget sem hagy afelől, hogy a legjobb kezekben van a kerületi közkassza:

„mi nem a szervezeteket, hanem a célt támogatjuk”

– közölte Borbély Lénárd. Lehengerlő válasz, minden további ellenzéki képviselői kekeckedési kísérletet megsemmisítő mondat volt ez, amellyel a polgármester egyben azt is világossá tette, hogy Csepelen jelenleg nincs, vagy nincs elég olyan civil szervezet, amelynek a célját az általa vezetett képviselőtestület fideszes többsége támogatni tudná.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.