Ki tudja, hol áll meg a csepeli kocsiszámla

Közzétéve

A csepeli városvezetés kénytelen lesz tételesen elszámolni a 2010-es hatalomátvétele óta eltelt időszak összes gépkocsivásárlással és használattal kapcsolatos közpénzköltésével.

A Fidesz 2010-ben azzal kezdte Csepelen, hogy kis híján elvezettette Szenteczky Jánost, mert állításuk szerint az önkormányzati cég korábbi igazgatója úgy döntötte szolgálati autójába az üzemanyagot, mintha lyukas lenne a tankja. Ezzel szemben, mint megírtuk, az ügyben tett fideszes feljelentést bűncselekmény hiányában utasította el a Polt Péter által vezetett ügyészség.

Most ugyanakkor fordulhatnak a kerekek, ugyanis a korábban pazarlással vádolt Szenteczky a 21ora.hu birtokába került dokumentum szerint a regnáló városvezetés gépjárműhasználatával kapcsolatos adatainak kikérésével találta meg az önkormányzatot.

Az önkormányzat első körben a kikért iratok nyomtatási költségének Szenteczkyre terhelésével reagált a közérdekű adatigénylésre. Ezt az Infotörvény 2015-ös módosítása óta meg is teheti, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő (jelen esetben az önkormányzat) az igénylés teljesítését az azzal kapcsolatban felmerült költségek előzetes megtérítésének feltételéhez kösse. Ez a törvény teszi lehetővé a másoláson kívül a munkaerő-ráfordítás költségeit is felszámolni.

Úgy tudjuk, az adatigénylés borsos ára ellenére Szenteczky továbbra is fenntartja igényét a fideszes önkormányzat autóhasználattal kapcsolatos költéseinek adataira, úgyhogy csak idő kérdése, hogy kiderüljön:

  • hány személygépkocsit és mikrobuszt vásároltak Németh Szilárdék a kerületben
  • mennyit költöttek a gépjárművekre
  • kik használják, vagy használták ezeket
  • mennyit mentek velük
  • és mennyibe került a csepelieknek a tankolásuk és fenntartásuk.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.