Áldatlan állapotok a Csillagtelepen, a lakók totál kiakadtak

Közzétéve

Áprilisra bevált Orbán Viktor decemberi jóslata a lázadás évéről: Csepelen legalábbis beindult a zúgolódás a kerületi közterületeken tapasztalható áldatlan állapotok miatt.

A Csepeliek nevű Facebook-csoportban elkeseredett hangvételű bejegyzést tett közzé egy Lali nevű tag tegnap este, egyenesen Bercsik Károly fideszes önkormányzati képviselőhöz intézve szavait.

Bejegyzésének lényege:

• Csillagtelepen az egyébként rendszeres rendőri járőrözés nem sokat ér,
• az iskolába tartó gyerekek előtt a Vénusz utcai ABC-vel szemben lévő parkban vizelnek, hánynak, sörösdobozokat hajítanak szanaszét és zajonganak a részeg hajléktalanok,
• ha a lakók szólni mernek, netán a rendőrség kihívásával próbálnak hatást gyakorolni, akkor trágár szavakkal illetik a rendőröket, Borbély Lénárd polgármestert és leütéssel fenyegetnek „minden g…i fideszest”,
• nagyjából ugyanez a helyzet a Szent László utcai lakótelep CBA és Tesco Express közti árkádos területén is,
• csakúgy, mint a központi sétáló utcában, ahol ha az üzletektulajok megkérik a piás vendégeiket, hogy ne szemeteljenek, az volt a reakciójuk, hogy a bolt előtti zöld kukába székeltek és vizeltek,
• ezt az állapotot már nem bírják a környéken lakók és azonnali lépéseket sürgetnek.

Facebook/Csepeliek

Úgy tűnik, Lali tegnap esti bejegyzése felszínre hozta a csepeliek lelkében régóta fortyogó tehetetlen dühöt: a poszt alatt rögtön beindult a panaszáradat.

Osztották Lali véleményét a bepipult lakók az Ady-telepről, de a kerületi szinten aránylag jól szituáltnak tartott Királymajorból is. Kiderült, hogy a Kossuth Lajos utca-Völgy utca sarkán se jobb a helyzet, a közértek környékén ott is a piázás megy, egy kommentelő szerint már csak a féldecik hozzák számukra a forgalmat.

Egy másik kommentelő a sétáló utcai frontról tudósítva azt írja,

„a padokon, ahová elvben mindenkinek joga van kulturáltan pihenni, koszos, elhanyagolt, sok esetben tetves, rühes emberek és kutyáik (ők nem a padon) fekszenek a hányadékukban vizeletükben.”

Beírása végén Lali a lakók nevében arra kéri Bercsik Károlyt, hogy intézzen legalább egy állandó rendőrt Csillagtelepre, aki a buszvégállomás mögötti és a Spar körüli területet rendszeresen ellenőrzi. Nem véletlenül éppen Bercsik Károlyt találták meg egyébként, a fideszes képviselő ugyanis a 21. kerület közterület-fenntartásért felelős tanácsnoka.

UPDATE:

Emailt írtunk Bercsik Károlynak, amiben megkértük, hogy reagáljon a cikkre, illetve ismertesse, mit kíván lépni a közterületeken tapasztalt áldatlan állapotok megszűntetése érdekében. Amint válaszol, beszámolunk róla.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.