Valamit tenni fog az önkormányzat a közveszélyes közterületek miatt?

Közzétéve

A Csepel-szerte uralkodó köztisztasági és közbiztonsági problémákról írt cikkünk nyomán lépésre szánta el magát a 21. kerület közterület-fenntartásért felelős tanácsnoka.

Mint megírtuk, a napokban beindult a zúgolódás a csepeli közterületeken tapasztalható áldatlan állapotok miatt. A Csepeliek Facebook-csoport Lali nevű tagja elkeseredett hangvételű bejegyzést tett közzé, egyenesen Bercsik Károly fideszes önkormányzati képviselőhöz intézve szavait.

A posztban felszínre került problémák miatt emailt írtunk Bercsik Károlynak, amiben arra kértük, hogy reagáljon a cikkre, illetve ismertesse, mit kíván lépni a közterületeken tapasztalt áldatlan állapotok megszűntetése érdekében. A fideszes városatya válaszában azt írja, hogy továbbította a lakók jelzéseit az önkormányzat vezetésének, akik bizonyára megkereséssel fognak élni a rendőrség és a közterület-felügyelet irányába.

Felhívja a figyelmet, hogy a közterület-felügyelet 1/2780150 száma éjjel-nappal hívható, és azon bejelentés tehető rendbontás vagy közterületi italozás esetén. Bár a bejelentés anonimitása biztosított, az eljárás sikere érdekében azonban a bejelentők nevére és telefonszámára szükség lehet.

A tanácsnok szerint egyébként a rendészeti feladatok ellátása alapvetően szakmai tevékenység, amit meggyőződése szerint a legjobb tudásuk szerint látnak el. Bercsik Károly továbbra is bízik a közterület-felügyelet és a rendőrség szakszerű munkájában.