Az önkormányzat zseniális húzással igyekszik gátolni a közpénzköltéseivel kapcsolatos tisztánlátást

Közzétéve

Közel félmillió forintot kérnek el a fideszes városvezetők Csepelen, hogy kiadják, hány millió forint közpénzt adtak ki ügyvédeknek, hogy a politikai ellenfeleiket bíróság elé állítsák.

Szenteczky János március elején több közérdekű adatigényléssel fordult a csepeli önkormányzathoz. Az MSZP kerületi elnök-frakcióvezetője kikérte a 2010 után kötött ügyvédi megbízási szerződéseket is, hogy tisztán lehessen látni, hány millió forintot fizetett ki a csepeliek pénzéből a Németh Szilárd, majd a Borbély Lénárd-vezette önkormányzat ügyvédeknek arra, hogy az ellenzéket lejárató bírósági ügyeket kreáljanak.

Nos, az adatok helyett egyelőre két költségelszámolást kapott az önkormányzattól Szenteczky. Ami egyszer nettó 62 ezer 500 forintról, majd további 387 ezer forintról szól.

Vagyis a fideszes önkormányzat 449 ezer 500 forintot kér el egy ellenzéki képviselőtől azért, hogy megmondja neki, hány millió forintot költött el ügyvédekre, akik jórészt éppen az ellene irányuló bírósági ügyeket gyártották az elmúlt években.

Zseniális.

Úgy tudjuk, Szenteczky kitart az adatigénylés mellett, szóval ha egyszer a számlák után a szerződéseket is megkapja, igyekszünk majd részletesen beszámolni róla.

UPDATE:

Időközben elértük az MSZP frakcióvezetőjét, aki a 21ora.hu-nak megerősítette, hogy a borsos költségek ellenére fenntartja az adatigénylést ebben az ügyben, valamint a 2010 utáni gépkocsivásárlás- és használat kapcsán is. Szerinte a nagy elszámoltató hírében álló Németh Szilárdék befejezhetnék a titkolózást a közpénzköltéseikkel kapcsolatban.

Ugyanakkor hozzátette, igen extrémnek tartja, hogy 125 órányi munkát számolt fel az önkormányzat csak az ügyvédi szerződések felkutatásáért. Ez szerinte vagy azt jelenti, hogy nagyon lassan dolgoznak a polgármesteri hivatalban, vagy azt, hogy brutálisan sok ügyvédi megbízási szerződést kellett előkeresni. Más okot nem tud elképzelni.

Őszintén szólva mi sem.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.