Kellemes Föld napját kívánunk!

Közzétéve

Ma van a Föld napja ugyanis. Hazánkban, így Csepelen is lassan 30 éve.

A jeles nap alkalmából számos környezetvédelemmel kapcsolatos esemény lesz ma Budapesten is, például a szokásos biciklis felvonulás is.

Ezek mellett természetesen a csepeli önkormányzat is igyekszik kivenni a részét a globális ünnepből, ma számos programmal várja az érdeklődőket a Radnóti Miklós Művelődési Házban:

(forrás: csepelivaroskep.hu

Csepel fideszes vezetői persze az elmúlt években sem elégedtek meg az önkormányzati keretek között sztenderdnek mondható Föld napi rendezvények megtartásával. A Németh Szilárd-vezette önkormányzat pár éve például ízléses Nagy-Magyarország-virágágyással hívta fel a virágültetés fontosságára Csepel és a nagyvilág figyelmét.

De úgy tűnik, hogy a jelenlegi városvezetés is igyekszik a lehető legtöbb ember által alkotott környezetet visszaadni a természetnek:

Képünkön az egykori Görgey iskola szellemépülete látható. A fideszes városvezetés 2010 óta ígérte, hogy rendbe teszi az életveszélyes épület területét, de úgy tűnik mára meggondolták magukat, és inkább megvárják, amíg újra birtokába veszi a természet.

Az elmúlt években egyébként több kormányzati nyilatkozat és döntés is borzolta a környezetvédők kedélyeit, sőt, volt környezetvédelmi államtitkáruk odáig ment, hogy azt mondta, a kormányban baloldali ügynek tartják a környezetvédelmet, ezért nem foglalkoznak vele.

De az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kormányzó Fidesz amúgy igen nagy értékként tekint a földre.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.