Nem csitul a csepeli palánkügy: tovább pattog a labda

Közzétéve

“Olyan, mintha úgy adnád el az autód, hogy a vevőnek megszabod, hogy az árát egy az egyben költse a te házadra.” Olvasói kommentre reagálva cáfolja Takács Krisztián az ellene felhozott, egyébként igen extrém vádakat.

Múlt héten megírtuk: továbbra sem tud lezárulni A Nagy Csepeli Palánkügy, amiben az MSZP-s Takács Krisztiánt azzal találta meg a Fidesz, hogy sikkasztott, mert a saját pénzéből építeni mert egy iskolai focipályát.

A múlt heti másodfokú bírósági ítélet ugyanis nem tett pontot hat év után sem a talán legabszurdabb fideszes elszámoltatási eljárásra, inkább visszaküldte első fokra, vagyis kezdődhet előlről a jogtörténeti jelentőségű ügy bírósági szakasza.

Cikkünkre hozzászólás érkezett, amiben olvasónk a következőket írja:

Tehát egészítsük ki a cikket! Képviselő úr építtetett egy műfüves pályát – amelynek tulajdonjoga átszállt az Önkormányzatra. Cserébe 10 éven keresztül ingyenesen használhatta az egyesülete, illetve bérbeadhatta.
A palánk tulajdonjoga is az Önkormányzatévá vált, de ez nem zavarta Képviselő urat, és eladta az Önkormányzatnak. Ezután, hogy eladta s tulajdonosnak a tuljdonos tulajdonát, az eredeti kivitelezési tervben szereplő hálót is az Önkormányzat pénzéből valósította meg. Tényleg, én sem értem -miért kell ezt első fokra visszaküldeni? A büntetés mértéke a kétséges.
Tessék velem vitatkozni.

Elhisszük, hogy olvasónk vitatkozni szeretne, a 21ora.hu viszont tájékoztatni szeretne, szóval a kommentet inkább továbbítottuk Takácsnak. Az MSZP-s képviselő pedig reagált rá.

“Először is, a 10 millió forintos magánbefektetésünk után a pályát  2,5 évig használhattuk 10 év helyett, mert 2010 őszén az önkormányzat fideszes vezetése megtiltotta még a bejárásunkat is az általunk létesítet műfüves pályára, miközben a csepeli gyerekek tanítási időben azóta is ingyen használhatják azt” – mondja.

(Az eredeti konstrukció szerint 10 éven át iskolaidőben a gyerekek ingyen, tanítás után, illetve tanítási szünetben pedig magáncsapatok bérelhették volna a pályát, amely bevétel a villanyfényes pályát építő és üzelemtető V-tel Kft.-t illette volna.)

Nekem és az üzlettársamnak tehát haszon helyett csak a kieső 7,5 év elmaradt bérleti díja maradt – mondja Takács Krisztián, a V-tel társtulajdonosa.

A labdafogó háló, aminek az árát állítólag elloptam, természetesen megépült, ma is ott áll a kapuk mögött, az erre  kapott pénzt pedig az utolsó forintig a palánkhelyettesítő szegély kiépítésére és a hálók megemelésére költötte a kivitelező.

A fideszes vádak szerint szintén ellopott palánk leszerelését pedig maga az önkormányzat végezte el, majd átszállította a Karácsony Sándor utcai iskolába. Tudtommal ma is ott van, tehát nem sikkasztotta el senki – mondja az MSZP-s képviselő, aki Ábel Attila fideszes alpolgármesternek üzenve is megpróbálja elmagyarázni, miért abszurd ez az egész sztori.

Mondjon valaki egy olyan, akár Mészáros Lőrinc által elnyert tendert, ahol az államtól vagy önkormányzattól kapott közpénz egy az egyben a köztulajdonra szállt vissza. Ez teljesen életszerűtlen, szerintem Magyarországon nem tud mondani ilyet senki.

“Úgy mondom, hogy Ábel Attila is megértse. Kedves Attila! Amivel engem vádoltok, az olyan, mintha úgy adnád el az autód, hogy a vevőnek megszabod, hogy az árát egy az egyben költse a te házadra.”

 

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.