Örömhír! Gond nélkült áthaladt a Gubacsi hídon az első kínai tehervagon!

Közzétéve

Hogy a csepeli betegeket a Dél-Pesti kórházba szállító mentőautók mikor fognak tudni csúcsidőben is gond nélkül áthaladni, az továbbra is talány.

Megérkezett az első közvetlen teherszállító vasúti járat Kínából a csepeli Szabadkikötőbe még április 21-én az EKOL Logistics Kft. szervezésében – számol be róla a Járműipar.hu.

A 650 méter hosszú tehervonat 41 konténert szállított több mint 1 millió dollár értékű – főként ruházatból, acélból, elektronikából és játékokból álló – rakománnyal. A menetidő 17 nap volt, a legtávolabbról, a Jivu nevű településről érkező áru több mint 10 ezer kilométert tett meg.

A Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete a vonat fogadásakor fontosnak tartotta kiemelni, hogy a magyar-kínai kapcsolatok történelmileg a legjobb időszakban vannak, a kereskedelmi és emberi együttműködés is folyamatosan javul a két ország között.

A direkt vasúti járat új mérföldkő és szimbólum a két ország együttműködésében – mondta a nagykövet. Mint arról a 21ora.hu is többször beszámolt, a kormány eltervezte a Gubacsi híd felújításának megtervezését, azonban rövid úton kiderült, hogy csak az átkelő vasúti részét tervezi felújítani mintegy 10 milliárd forintból.

Emiatt a csepeli MSZP tiltakozó közleményt adott ki, amiben a Gubacsi híd teljes felújítását követelik.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.