Kicsit lejtett a pálya Orbán Viktor kedvenc csapata ellen

Közzétéve

Na jó, nem kicsit, nagyon. És valahogy pont úgy alakult, hogy mindig a Felcsút felé. A Csepel derekasan küzdött, de 11 embernek 14 ellen nehéz nyerni ebben a sportágban.

Mint a Csepel FC honlapja is beszámol róla, a Béke téri legénység nem mindennapi, mondhatni egészen botrányos körülmények között kapott ki 2-1-re a Puskás Akadémia FC második számú csapatától, amelynek alapítója a mi futballfanatikus miniszterelnökünk.

A játék képe alapján a Puskás Ferenc nevét viselő, közpénzmilliárdokkal kitömött csapat játékosaival még csak-csak elbírtunk volna, azonban tegnap nem csak a felcsúti focistákkal, de a magukkal nem bíró játékvezetőkkel is el kellett volna bírni, a 14 ember elleni küzdelem viszont már erőn felülinek bizonyult.

A Csepel csapata a honlap részletes beszámolója, valamint a 21ora.hu helyszínen lévő tudósítója szerint is mindent megtett azért, hogy az NB III Nyugati csoportjának 30. fordulójában itthon tartsa a pontokat, ám az igen egyoldalú sípolás után a játékvezető a meccs legvégén grátiszba még a leggólerősebb csatárunkat is kiállította, méghozzá azok után, hogy Somodi Ádámot ő maga (igen, jól olvassák) lökte fel.

Ilyet pedig még a sokat megélt Csepel-szurkolók sem láttak, sem Csepelen, sem máshol. Zúgott is a “Mocskos csalók!”, valamint a játékvezetőkre (és valószínű a felcsúti gázszerelőre is utaló) “Mészárosok!” a békésnek semmiképp nem nevezhető Béke téri lelátóról, a bírói kart pedig a biztonsági személyzet tagjainak kíséretében kellett bemenekíteni az öltözőbe.

Vereségünkkel egyébként maradtunk a még éppen bent maradást érő 12. helyen, de a hátralévő fordulókban további pontokat kell szerezni ahhoz, hogy a Csepel jövőre is legalább nemzeti bajnokságban szerepelhessen. (Az NBI-et, NBII-t és az NBIII-at nevezzük röviden NB-s, azaz nemzeti bajnokságnak.)

A Puskás honlapján egyébként semmiféle beszámoló nem található a tegnapi meccsről, csak egy beharangozó mondat, mi szerint a Csepel FC vendégszeretetét élvezi Bojan Lazics csapata vasárnap.

Hogy vendégek utóbb mit és mennyire élveztek, különösen ami a játékvezetők szeretetét illeti, arról hazai és vendégszurkoló egyaránt felejthetetlen emlékeket szerezhetett tegnap. A Csepel szakmai vezetője is. Az általában igen diplomatikusan nyilatkozó Gabala Krisztián a mérkőzés utáni értékelésnél úgy fogalmazott,

“szerencsés embernek tartom magam, mert személyesen, az öltözőből ismerhettem Puskás Ferencet, Öcsi bácsit, aki értéket képviselt az élet minden pillanatában…”

Na igen. Öcsi bácsi öröksége valóban egyre messzebb kerül Kispesttől.

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.