Videó az évtized csepeli futballbotrányáról

Közzétéve

Mint beszámoltunk, a Csepel FC vasárnap a szebb napokat látott Béke téri stadionban fogadta a Puskás Akadémia II-t, azaz Orbán Viktor első számú kedvenc csapatának második számú csapatát az NBIII. Nyugati csoportjának 30. fordulójában.

Az ellenfelek mellett évek óta súlyos pénzhiánnyal is küzdő Csepel a játéka alapján minimum egy pontra jó volt a közpénzmilliárdokkal kitömött felcsútiak ellen, a még magyar szinten is elképesztő játékvezetéssel azonban nem bírt.

A végeredmény úgy lett 2-1 nem ide, hogy a Puskás egyik gólja nagyjából méteres lesről született. Ám még ez is semmi ahhoz képest, ami a meccs végén történt.

Akkor ugyanis olyan jelent játszódott le, amilyet még a sokat megélt Csepel-szurkolók sem láttak: a játékvezető egy ártatlannak tűnő csepeli szabálytalanságot követően minden jel szerint taszított egyet Somodi Ádámon, majd kiállította a csepeli csatárt.

Jellemző, hogy a meccs végi botrányról még az Index is többször beszámolt (konkrétan itt és itt). A meccs végi jelentről azóta egy szurkolói felvétel is felkerült az internetre. A telefonnal rögzített videón sajnos nem lehet egyértelműen kivenni, hogy mi történt. (Az Index által közölt és utólag feljavított felvétel-részleten azért tisztább a kép.)

Mindenesetre igen gyanús, hogy Borbás spori valóban felöklelte Somodi Ádámot. Márpedig, ha így történt, akkor nem a fiatal csepelit kellene a lelátóra száműzni, hanem a játékvezetőt, méghozzá egy életre. A felvétel nyilvánosságra kerülése után kíváncsian várjuk az MLSZ illetékes fegyelmi bizottságának határozatát.

Az Indexen szavazni is lehet. A portál olvasóinak véleménye szerint sem nagyon kérdés, mi történt.

A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve, aktuális tabella és a Csepel FC szezonból hátralévő meccsei ide kattintva érhető el.

 

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.