Érdekli Németh Szilárd benzinszámlája?

Közzétéve

Na és Borbély Lénárdé? A 21ora.hu jóvoltából most Ön is megtekintheti, hogy mennyit költött gépkocsikra a csepeli városvezetés 2010 óta.

Mint a 21ora.hu a napokban nyilvánosságra hozta, nem spóroltak a tankolással a csepeli városgazdánál az elmúlt években, ami annak tükrében is különös, hogy a 2010 utáni fideszes városvezetés többek között éppen a benzinszámlája miatt akarta börtönbe záratni a korábban a városgazdálkodási céget vezető szocialista Szenteczky Jánost.

Hat évvel később, 2017 elején Szenteczky különböző közérdekű adatigénylésekkel kereste meg az önkormányzatot, és ennek keretében kikérte többek között azt is, hogy hány autóval, kisbusszal gyarapodott az önkormányzati 2010 óta, illetve mennyit költött a Fidesz a járművekre és tankolásukra.

Az adatok lassan meg is érkeztek, és cikkünk előző részében ezen adatok birtokában be is számoltunk róla, hogy bizony sem a Szenteczky helyére kinevezett Werner Péter, sem utódai nem spóroltak az üzemanyaggal, amikor a szolgálati járművüket kellett teletankolni: bő öt év alatt (2011-2016 között) hárman tízmilliós nagyságrendű számlát hozhattak össze.

Újabb cikkünkben pedig arról számolhatunk be, hogy Borbély Lénárd is összehozott Németh Szilárddal, illetve Ábel Attilával egy közel 4 milliós benzinszámlát két különböző szolgálati autóval, amelyek összértéke egyébként meghaladja a 10 millió forintot.

Mindehhez azt kell tudni, hogy Borbély Lénárd frissen megválasztott polgármester jogosítványát 2015 január végén ittas vezetés miatt bevonták, járművezetői engedélyét csak nemrég kapta vissza. Az eset önmagában is országos hír lett volna, ám többek között azért is keltette fel a média figyelmét, mert pont ő volt az, aki 2011-ben a parlamentben felszólalt a részeg sofőrök ellen, és sürgette a kormányt, hogy tegyen valamit a az ittasan vezető sofőrök szigorúbb büntetéséért.

Az időszak legnagyobb számláját egyébként egy Volkswagen Caravella kisbusszal produkálta a fideszes városvezetés. Erről a kisbuszról két dolgot kell tudni: az egyik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is éppen egy ilyennel jár, a másik, hogy Németh Szilárd a kerületi pletykák szerint a mai napig ezzel a csepeli önkormányzat által vásárolt kisbusszal jár, holott hivatalosan már 2014 ősze óta semmi köze Csepelhez.

Volkswagen Caravelle

Cikkünk következő, harmadik részében felelevenítjük a híres neves “Ne bírságold meg!”-lista történetét is. Azt az országos botrányt kiváltó csepeli történetet, amely az előző ciklusban rámutatott, hogy nem csak a benzinkútnál és az autóbeszerzéseknél élveztek az átlag autósoknál nagyobb mozgásteret a fideszes városvezetők.

 

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.