Bent marad a Csepel

Közzétéve

Egybehangzó szakmai és szurkolói vélemények szerint bent marad a Csepel FC felnőtt labdarúgó csapata a harmadik vonalban, már amennyiben a 2016/17-es szezonból hátralévő három meccsén legalább két pontot szerez.

Ahogy nem szokás mondani, de mi most mondjuk: a saját lábunkban van a sorsunk, miután a hétvégén magabiztos, jó játékkal idegenben 2-0-ra legyőztük a Diósd csapatát.

Ez azt jelenti, hogy ha a következő két meccsünkön nem kapunk ki az Ajkától és a Gyirmóttól, vagy az egyiktől kikapunk, de pontot, netán pontokat szerzünk az igen erős Győri ETO ellen, akkor nagy valószínűséggel odaérünk legalább a Nyugati csoport 12., még éppen bent maradást érő helyére.

Dupla öröm

Nem csak a hétvégén aratott kétgólos győzelemnek örülhetnek a szigetországi szurkolók. Ma ünnepli ugyanis 88. születésnapját Tóth II. József világbajnoki ezüstérmes csepeli labdarúgó.

(forrás: magyarfutball.hu)

Tóth II. többek között a felejthetetlen, angolok elleni budapesti mérkőzésen is fellépett. Az évszázad mérkőzéseként számon tartott londoni 6-3-as meccs visszavágóján 7-1-re nyertünk a Népstadionban egy hét híján 63 éve, 1954. május 23-án. (Az alábbi archív képen is látható, hogy az ötödik magyar gólt a csepeli legenda szerezte.)

A Csepel FC vezetősége és játékosai a csapat honlapján kívántak minden jót Bozsi bácsinak, a csepeli önkormányzat pedig tervpályázatot írt ki egy Czibor Zoltánnak és Tóth II. Istvánnak, valamint a legendás londoni 6:3-nak emléket állító szoborra a Csepel Stadion főbejáratával szemben.

Azzal, hogy egyébként miért kell a négyszeres első osztályú bajnok Csepelnek szinte kék-piros vért izzadni az NBIII-ban maradáshoz, a szezon végén hosszabb cikkben foglalkozunk majd.

Itt és most csak annyit: ennél a csepeli futball már csak a múltja: a legalább tucatnyi legendája, és megannyi felejthetetlen mérkőzése miatt is sokkal többet érdemelne.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.