Kispályán tolja a közmédia a csepeli propagandagépezethez képest

Közzétéve

A 80 milliárd forintból gazdálkodó MTVA a napokban több mint 8000 forintot kért el egy közérdekű adat kiadásáért. De mi ez a csepeli városvezetés által kiszámlázott összeghez képest?

Csepelen ugyanis, mint a 21ora.hu nemrég megírta, közel négyszázezer forintot kérnek el a fideszes városvezetők azért, hogy kiadják, hány milliót adtak ki ügyvédekre, hogy azok a politikai ellenfeleiket bíróság elé állítsák.

A számlát Szenteczky János kerületi MSZP-frakcióvezetőnek kell rendezni, miután ő volt az, aki idén tavasszal több közérdekű adatigényléssel fordult az önkormányzathoz. Arról érdeklődött például, hogy hány gépjárművet vettek Németh Szilárdék a kerületben, mennyit költöttek a járművekre, és főleg mennyibe került a tankolásuk. Ennek eredményéről itt és itt a 21ora.hu elsőként számolt be.

A politikus kikérte az önkormányzat által 2010 ősze óta kötött ügyvédi megbízási szerződéseket is, hogy kiderüljön, mennyi közpénzt fizetett ki az önkormányzat ügyvédekre. Az ügyvédi kiadásokkal kapcsolatos számlát időközben ki is állította az önkormányzat, íme:

Az ügyvédi kiadásokkal kapcsolatos adatigénylés egyébként nem véletlen, a Németh Szilárd féle fideszes városvezetés ugyanis több mint 50 ügyben indított eljárást Szenteczky és a kerület más korábbi vezetői ellen. Bár az eljárások leggyakrabban már a nyomozati szakaszban elhaltak, és bíróságig el se jutottak, nyilván 387 ezer forintnál jóval több pénzébe kerültek a csepelieknek.

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.