Újabb sikertörténet: brutálisan csökkentek a várólisták!

Közzétéve

Sőt, a kormány szerint az utóbbi időben még túl is teljesít a rendszer: a betegek hamarabb kerülnek sorra, mint arra az előzetes becslések alapján számítanak!

Nemcsak a kórházi várólisták hossza, hanem a várakozási idő is csökkent az elmúlt években – mondta Rétvári Bence. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárán is túltett a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese, aki egyszerűen csak

a magyar egészségügy egyik sikertörténetének nevezte a várólistaprogramot.

Hogy a másik mi lehet, azt Velkey György sajnos nem árulta el, de gyanítjuk, nem arra a múlt hétvégi történetre célzott, amikor a Csepel FC fiatal játékosa egy szerencsétlen ütközést követően a Merényi Gusztávról elnevezett ügyeletes közegészségügyi intézményben több mint harminc órát várt arra, hogy helyre tegyék a sérült vállát.

Még jó, hogy jelentős csökkenés következett be a térdprotézisműtétek esetében, de a csípőprotézis-műtéteknél, valamint a szürkehályogműtéteknél is csökkent a várakozási idő. (kép forrása: http://9.kerulet.ittlakunk.hu)

Borbély Lénárd egyébként 2014 őszén ígérte meg a csepelieknek, hogy, hogy a kormánnyal közösen megszüntetik a várólistákat és bevezetik az egynapos sebészetet Csepelen.

Véget vetünk a várólistáknak, hogy minden csepeli beteg a leggyorsabb szakorvosi segítséghez juthasson

olvasható ma is a csepeli polgármester 35 pontos programjában.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.