A fideszes hírblog cáfolja a sporttelepről lódító fideszes polgármestert

Közzétéve

A Csepel Futball Club vezetője valójában annyira támogatja a sporttelep lakóparkká tételét, hogy 2008 végén például tüntetést szervezett ellene.

A friss önkormányzati propagandalapot ezúttal Borbély Lénárd elmúlt két és fél évének értékelésével töltötték meg. Az ennek apropóján készült polgármesteri interjúban Csepel első embere embereset lódított, amikor a Csepel SC állapota és helyzete került szóba.

Borbély, aki a 2014-es programjában még azt ígérte, hogy a Csepel SC területét rendezni fogja, most azt mondta, amíg ő lesz a polgármester, a sporttelepen nem épül lakópark, még “akkor sem, ha az ott működő felnőtt focicsapat szocialista tulajdonosai ezt a háttérből csendben támogatják.”

Borbély bánatára az internet nem felejt, pláne pech, hogy éppen a csepeli fidesz ügyeletes hírblogja cáfolja a szavait, ahol ma is olvasható, hogy a Csepel FC tulajdonosa speciel annyira támogatja csendben a Csepel SC sporttelepének lakóparkká tételét, hogy 2008 végén hangos tüntetést szervezett a szocialista (!) városvezetés és a sporttelepet kezelő alapítvány átépítési elképzelései ellen.

 

A kis kép közepén Takács Krisztián MSZP-s képviselő, a Csepel FC ügyvezetője és Hanzély Ákos, korábbi világbajnok csepeli öttusázó

A csepel.info akkori beszámolójából világosan kiderül, hogy a csepeli polgármesteri hivatal előtt felállított kapukkal és focizással tarkított tiltakozáson Takács a változtatások ellen foglalt állást:

“A területet kezelő alapítvány és a beruházó cég között szoros összefonódások alakultak ki, a legutóbbi javaslat szerint a terület átminősítését és átalakítását úgy tervezik, hogy a beépített rész mindössze hét százaléka látna el sportfunkciót, miközben iroda és lakóházak létesülnének a sportpályákon”

nyilatkozta a 2008-as demonstráción, amin Hanzély Ákos világbajnok öttusázóval közösen egy petíciót is átnyújtottak Tóth Mihály akkori polgármesternek. Egyébként Takácsék kezdeményezése után a csepeli képviselőtestület a későbbiekben nem is támogatta a beépítési terveket.

 

Takács a futballista apukája és Csepel SC-dolgozó nagymamája révén gyakorlatilag a sporttelepen nőtt fel. Az egész családja a mai napig kis túlzással az SC-ben élte és éli az életét. Az elmúlt években önerőből, a rendelkezésre álló forrásokból, társadalmi összefogásban fejlesztette a létesítményt, miután a fideszes önkormányzat 2010-ben változtatási tilalmat rendelt el területen, és egy fillért nem költ még állagmegóvásra sem.

Takács Krisztián szervezésében a csepeli polgármesteri hivatalnál demonstráló fiatalok 2008 novemberében
A Csepel SC sporttelep egyik kikopott füves edzőpályáját is társadalmi munkában és összefogással sikerült megújítani 2011-ben

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.