Hoppá! Kétmilliárd forint közpénz vándorol Németh Szilárdékhoz?

Közzétéve

Ha a képviselőtestület elfogadja Borbély Lénárd frissen bedobott javaslatát, akkor legalábbis nagyon úgy néz ki.

A 21ora.hu beszámolt róla: csütörtök délután ismét összeülnek a csepeli városanyák és városatyák. Mint megírtuk, többek között a Magyar Birkózó Akadémia Csepelen történő létrehozására is javaslatot tehet Borbély Lénárd polgármester, ez az ülés 6. napirendje.

És itt kezd érdekes lenni a dolog.

A 21ora.hu egyik figyelmes olvasója ugyanis kiszúrta, hogy a Csepelen létesítendő akadémiai csarnokot az eddig ismeretlen Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány építheti meg mintegy kétmilliárd forintból a Kis-Duna-parton, már ha a képviselőtestület jóváhagyja Borbély Lénárd erre vonatkozó javaslatát.

És valóban. A május 24-i dátummal ellátott polgármesteri előterjesztés-részleten is olvasható, hogy mind az eddigi terveket, mind a támogatási összeget egy az egyben átadná az önkormányzat a Magyar Birkózó Akadémia Alapítványnak.

Szemfüles olvasónk ugyanakkor azt is jelezte, hogy

ennek az alapítványnak a bejegyzett székhelye nem más, mint Németh Szilárd lakhelye.

Vagyis, ha jól értjük, az új csepeli akadémia megépítésére szánt mintegy kétmilliárd forintot bíznák rá lényegében a csepeli illetőségű Németh Szilárdra. A polgármester által jegyzett javaslatból mindenesetre ez olvasható ki.

Az önkormányzat partnert keresett a kétmilliárdos projekthez, és szerencsére meg is találta a Németh Szilárdhoz szorsan kötődő alapítványban.

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.