Jön! Jön!! JÖN!!!

Közzétéve

A május sem múlhat el képviselőtestületi ülés nélkül: ismét összeülnek a csepeli városanyák és városatyák.

A napirendek napirendjén ezúttal olyan kitüntetett pontok szerepelnek, mint pédául az “önkormányzat tulajdonát képező ingatlanvagyon tárgyainak forgalomképesség szerinti minősítésére és azok kezelésbe adására vonatkozó döntés meghozatalára” vonatkozó javaslat.

De a Magyar Birkózó Akadémia Csepelen történő létrehozására is javaslatot tehet Borbély Lénárd polgármester, és ha már a sportnál tartunk, Kolonics György sport-érdemérem létrehozásáról is döntés születhet.

A legfontosabb kérdés azonban mégiscsak az, hogy lesznek-e olyan közös ügyek, amelyekről pártpolitikától mentesen, a jobb- és baloldali képviselők teljes egyetértésre tudnak jutni, ahogy azt Ábel Attila alpolgármester a minap kifejezésre juttatta.

Az alpolgármester a közös ügyeket hiányolja. (részlet a Csepeli Hírmondó interjújából)

A Dél-pesti Kórházban dolgozó közalkalmazottak jutalmazásának támogatása, vagy a szociális támogatásokról szóló önkormányzati rendelet megalkotása a közszféra állapotát és a szegénységi mutatókat elnézve feltétlenül ilyen lehet.

Közös ügyből egyébként lehetne párat találni a 21. kerületben, ha nagyon keresné a városvezetés. Ilyen lehetne például a gerincút folytatása, a Csepel Művek és a Csepel SC megmentése, végre az összes csepeli társasház leszigetelése, vagy egy komplex szociális program kidolgozása, ami nem csak közterületi és közbiztonsági problémaként tekint a szaporodó szegényekre.

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.