Ha egy biznisz beindul: országos botrány lett Németh Szilárd kétmilliárdos támogatása

Közzétéve

Az országos média és politika figyelmét is felkeltette a 21ora.hu által elsőként bemutatott kétmilliárdos csepeli birkózóbiznisz.

Mint a 21ora.hu elsőként megírta, Németh Szilárd, illetve az általa gründolt magánalapítvány zsebelheti be a kétmilliárd forintot, amit az állam a csepeli birkózóakadémia létrehozására szán.

Ugyanis a kerületi képviselőtestület fideszes többsége csütörtök este az éles vita ellenére simán elfogadta Borbély Lénárd polgármester derült égből benyújtott javaslatát, hogy az önkormányzat egy az egyben mondjon le egy értékes Kis-Duna-parti terület használati jogáról a Magyar Birkózó Akadémiát létrehozó Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány javára.

Az akadémiának otthont adó sportcsarnok építésére szánt kétmilliárd forint is a márciusban bejegyzett magánalapítványra száll a Magyar Birkózó Szövetség döntése értelmében. Az alapítványt, mint megírtuk, Németh Szilárd mint magánember alapította, és az ő csepeli lakcímére van bejegyezve.

A 24.hu gyorsan reagált, már pénteken lecsapott a hírre, és nagyon alapos cikket közölt

Németh Szilárd magánügye lesz a kétmilliárdos birkózóálom

címmel.

Érdemes végigolvasni, mert nagyon szépen összeszedi, hogy lett egy kis helyi sportcsarnok tervéből egy több mint kétmilliárdos (sőt a távlati tervekben már mintegy 4,4 milliárdos) álomberuházás, majd hogy lett egyik napról a másikra ez a nagyranőtt projekt Németh Szilárd magánügye.

Országos közleményt adtak ki a szocialisták is. A Kunhalmi Ágnes által jegyzett reagálásban azt írják, hogy ez az ügy felvetheti a pénzmosás és a hűtlen kezelés gyanúját is.

A szocialisták nem hagynák a birkózószőnyeg alá söpörni az ügyet. (kép forrása: nyugat.hu)
Ezt azzal indokolják, hogy az egyetlen magánszemély által alapított alapítvány alapító okirata szerint az alapítvány alapítója Németh Szilárd és egyedüli kurátora Németh Szilárd munkatársa, az alapítvány székhelye pedig megegyezik Németh Szilárd csepeli lakcímével.
Az MSZP budapesti elnöke szerint a Németh Szilárd-vezette birkózószövetség döntésével
“az adófizetők kétmilliárd forintja végleg elveszítheti közpénz jellegét, és egy az egyben a Fidesz-alelnök markába kerülhet.”

Kunhalmi a PestiBulvár.hu-nak később úgy nyilatkozott, hogy ezek után Németh Szilárdnak le kell mondania és távozni kell a közéletből.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.