Meg lehet nyugodni! Németh Szilárd szerint minden OK lesz!

Közzétéve

Mármint az általa alapított magánalapítványnak az általa vezetett birkózószövetségtől kapott kétmilliárd forintnyi közpénz sorsával, ugyanis most figyeljenek: a Polt Péter-vezette ügyészség majd mindenen rajta tartja a szemét!

Látványos bemutatóval felturbózott sajtóeseményen reagált Németh Szilárd birkózóelnök az elmúlt egy hét, s talán az év sportpolitikai botrányára, amelyben rajta kívül csak egy közeli munkatársa érintett. Mint a 21ora.hu múlt hét csütörtökön elsőként megírta, Németh Szilárd, illetve az általa gründolt magánalapítvány zsebelheti be a kétmilliárd forintot, amit az állam a csepeli birkózóakadémia létrehozására szán.

A tájékoztatón elhangzottak szerint a Magyar Birkózó Akadémia Csepelre tervezett sportcsarnoka röviden és tömören összefoglalva

csúcsszuper lesz.

Azonban a legfontosabb kérdésre, hogy miért az ő saját, csepeli lakcímére került a mindössze márciusban bejegyezett birkózóalapítvány, Németh – szintén röviden és tömören – azt felelte azért, mert

így volt a leggyorsabb.

Amint az új, akadémiai sportcsarnok felépül, át lesz téve oda az alapítvány székhelye – tette hozzá.

Arra az újságírói felvetésre, hogy miért lesz jobb helyen a kétmilliárd forint közpénz egy magánalapítványban, mint mondjuk egy közalapítványban a csepeli önkormányzatnál, úgy szólt a válasz, hogy azért nem az önkormányzaté lett, mert az általa alapított alapítvány sokkal szigorúbb elszámolással tartozik az ügyészség felé.

Ez nyilván megnyugtatta a hallgatóságot, hiszen mégiscsak a Polt Péter-vezette ügyészségről van szó, amely az elmúlt években megannyi esetben bizonyította már, hogy kérlelhetetlenül képes üldözni bárkit, ha nincs fideszes párttagkönyve, vagy fideszes politikusok elérhetőségeivel teli telefonja.

De mikorra készül el?

A kétmilliárd forintosra tervezett csarnok Németh tervei szerint két év múlva készülhet el, ha az ellenzék nem fogja galád módon ott gáncsolni a projektet, ahol csak tudja – hangzott el.

A jelek szerint nem fogja. Mint Takács Krisztián MSZP-s önkormányzati képviselő a 21ora.hu érdeklődésére elmondta, nincs semmi bajuk azzal, hogy 7 év után végre komoly sportfejlesztés indul a kerületben. Azzal viszont igen, hogy átláthatatlanul, rendkívül korrupciógyanús körülmények között építenének fel egy 1000 fős komplexumot Csepel zöldövezetében.

A szocialisták erősen vitatják, hogy egy 1000 fősre tervezett komplexum a legjobb helyen éppen Csepel zöldövezetében lenne.

Takács szerint az új birkózócsarnoknak leginkább a régi helyén, a Csepel SC központban található sporttelepén kellene felépülnie. Igaz, ehhez a fideszes vezetésű csepeli önkormányzatnak először fel kellene oldania a területen elrendelt változtatási tilalmat.

Ehhez persze rendezni kellene a telepet kezelő Csepel SC Alapítvánnyal a viszonyokat. Az MSZP-s képviselő szerint ennek épp itt lenne az ideje, hiszen Borbély Lénárd polgármester a 2014-es polgármesteri programjában már megígérte, hogy megszüntetik a Csepel SC-ben uralkodó áldatlan állapotokat., és megnyugtatóan rendezik a Béke téri sportklub helyzetét.

Két nagyon fontos tanulsága van Németh Szilárd mai megszólalásának Takács Krisztián szerint a csepeliekre, illetve a magyar birkózótársadalomra nézve.

Egy: a birkózóknak meg kell érteniük: a mostani állás szerint bármilyen szép és modern lesz is, akár soha többé nem tehetik be a lábukat a leendő sportkomplexum területére, ha már nem Németh Szilárd lesz a birkózószövetség elnöke.

Kettő: a csepeliek megbarátkozhatnak a gondolattal, hogy ameddig a kerületnek a jelenlegi fideszes vezetése van, addig állami támogatás csak ilyen sundám-bundám módon érkezhet a kerületbe, és amíg Németh Szilárd magánalapítványa közpénzből hízik, addig a patinás Csepel SC sporttelepe vagy a legendás hírű Munkásotthon egy forint plusszal nem számolhat.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.