Németh Szilárd ismét nagyot mondott

Közzétéve

És ezt a 21ora.hu dokumentummal is bizonyítani tudja.

Nagyot mondott Németh Szilárd Fidesz-alelnök, volt csepeli polgármester azon a szerdai sajtótájákoztatón, amin azt próbálta meg elmagyarázni, hogy birkózóelnökként miért irányít kétmilliárd forint közpénzt egy általa alapított és a saját házába bejegyzett magánalapítványhoz.

A tájékoztatón sok más mellett az is elhangzott Németh részéről, hogy bizony büszke a polgármesterként a kerület élén töltött négy évére, mert 3,6 milliárd forint mínusszal vette át a kerület kasszáját 2010-ben, és 1,5 milliárd plusszal adta át 2014-ben.

Ez azonban nem igaz. Annak ellenére sem, hogy 2010 óta a Németh Szilárd, majd a Borbély Lénárd nevével fémjelzett fideszes városvezetés is rendszeresen belemondja a csepeliek szemébe, hogy a bitang szocialisták szétlopták és egyenesen adósságszakadékba lökték a 21. kerületet.

A fideszes városvezetők az elmúlt években különböző számokat közöltek az önkormányzat 2010-es pénzügyi egyenlegével kapcsolatban. A számokban egy közös volt: mind mínuszos előjellel volt ellátva. Elhangzott már a részükről 2,5 milliárd forintos adósság, de 4 milliárdos is, ez utóbbit Borbély Lénárd jelenlegi polgármester hintette el az egyik képviselőtestületi ülésen.

Adósságbecslés bemondásra: a jelenlegi polgármester 4 milliárdos mínuszról tud éppen.
Már a 2011-ben a csepeliek pénzéből kiadott, nem kevés közpénzt felemésztő fideszes pártkiadványban sem mondtak igazat arról, milyen pénzügyi helyzetben vették át a városkasszát 2010 őszén.

Ideje tisztán látni: a 21ora.hu birtokába került 2010-es önkormányzati átadás-átvételi dokumentációban szereplő tényszámok egészen mást mutatnak, mint amit a Fidesz immár lassan hét éve rendületlenül mantráz a kerületben élőknek.

Abban ugyanis szó sincs több milliárdos adósságról, sőt: a dokumentumban az áll, hogy a csepeli önkormányzat 3,1 milliárd forintnyi megtakarítással rendelkezett 2010 őszén, amit kamatozó betétekbe fektetve tartott.

A tények makacs dolgok: a szocialista városvezetés jókora plusszal adta át a kasszát a fideszesnek 2010 szeptember végén.

A Tóth Mihály akkor leköszönő, és Németh Szilárd akkor beiktatott polgármester által aláírt papírok tehát nemhogy nem támasztják alá a rezsibiztos szerdai állítását, hanem egyenesen cáfolják a fideszes politikust.

Németh Szilárd tehát sajnos nem csak Szolzsenyicinnel áll hadilábon, hanem a matematikával is. Nem stimmel a matek abból a szempontból sem, hogy ha 3,1 milliárd forint volt a bankban 2010-ben, ő pedig saját bevallása szerint másfél milliárddal adta át, hova tűnt a kasszából 1,6 milliárd forint.

Ennek tükrében pedig felmerül egy aprócska kérdés: biztos, hogy a rezsibiztosnál lesz a legjobb helyen az a kétmilliárd forint közpénz, amit az általa alapított magánalapítvány az általa elnökölt birkózószövetségtől kap?

 

 

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.