Váratlan helyről kapott meghívást Borbély Lénárd

Közzétéve

Levélben fordultak Csepel polgármesteréhez a Csepel FC vezetői, miután Borbély Lénárd valótlanságokat állított a 105 éves, négy magyar bajnoki címmel büszkélkedő klubról. S ha már megszólították, meg is hívták a kék-piros csapat szezonbeli utolsó meccsére.

Reméljük, egyszer eljön az idő, amikor klubunkra nem ellenségként, hanem úgy tud majd tekinteni, mint Csepel legpatinásabb egyesületére, ahol a hagyományok tisztelete és ápolása mellett a jövő labdarúgóinak képzése is folyik, akik pártszimpátiától függetlenül rúgják a labdát a kék-piros sikerek reményében!

áll a Borbély Lénárdnak a Csepel FC vezetősége nevében a klub honlapján olvasható nyílt levélben. Ami alapvetően azért íródott, mert a polgármester egy interjúban a Csepel SC központi sporttelepére vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy

“ameddig én leszek a polgármester, a Béke téri sporttelep helyére nem fog lakópark épülni. Akkor sem, ha az ott működő felnőtt focicsapat szocialista tulajdonosai ezt a háttérből csendben támogatják.”

Tény, hogy az önkormányzat és a fociklub vezetői között évek óta komoly ellentétek feszülnek. Ám ez a kijelentés minimum sportszerűtlen egy olyan műhely esetében, ahol a a felnőttcsapat mellett több száz csepeli gyereket nevelnek, méghozzá évek óta egy fillér önkormányzati támogatás nélkül. (Ami a jelenlegi magyar labdarúgás bizonyos köreibe áramló óriási pénzeket látva amúgy önmagában is bravúr.)

A Csepel FC vezetői a levélben világossá teszik, hogy a

Csepel FC korábban, jelenleg, és a jövőben is csak azt támogatja, hogy Béke téri sporttelepen a sporté legyen a prioritás.

Arra kérik a polgármestert, hogy vonja vissza állítását, miszerint a klub vezetői a sporttal ellentétes tevékenységet támogatnának a telep területén.

A kérés különben jogosnak tűnik, különösen annak tükrében, hogy a csapat egyik, kétségkívül szocialista kötődésű tulajdonosa, Takács Krisztián 2008 végén konkrétan tüntetést szervezett a szocialista városvezetés és a sporttelepet kezelő alapítvány átépítési elképzelései ellen.

A történtek ellenére úgy tűnik, a klub vezetői nem a háborúban, hanem a békében látják a megoldást, és hajlandók elásni a csatabárdot az FC és a kerületi vezetés között.

Vasárnap 18 órakor az NB III Nyugati csoportjának záró fordulójában a Csepel Stadionban fogadjuk a már biztos bajnok és feljutó ETO FC Győr felnőtt csapatát 18 órától. Ez egyben a Csepel FC összes korosztályának évzárója is lesz, és ha eljön (nyilatkozata ellenére ugyanis szeretettel invitáljuk önt és kedves családját) láthatja majd, hogy mit jelent a valódi csepeli labdarúgócsaládhoz tartozni, akiket igazán nem sportszerű dolog felelőtlen nyilatkozatokkal megtéveszteni.

A borús hangulat ellenére a Béke téren bíznak a patinás csepeli futballklub sikerekben gazdag jövőjében.

A Csepel FC csapata és vezetősége egyébként nem csak a kerület első emberét, hanem minden sportszerető csepeli szurkolót szeretettel vár a vasárnapi mérkőzésre, illetve az azt kísérő családi programokra.

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.