Dél-tepsi krónikák: a Jahn Ferenc kórház bejárata előtt hagyták szenvedni az epilepsziás nőt

Közzétéve

A friss kormányzati sikerpropagandát némileg árnyaló, a csepelieket feltétlenül érintő történetet a Magyar Nemzet hozta le pénteken.

A Csepelt is ellátó Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főbejárata előtt epilepsziás rohamot kapott egy harminc év körüli, négy hónapos terhes nő csütrötök éjjel. Normális országban egy ilyen hír, amennyiben hír egyáltalán, úgy folytatódik, hogy a kismamát azonnali ellátásben részesítették a kórházban.

De nem Magyarországon, és pláne nem a szegény Jahn Ferencről elnevezett kórházban. Ahol ma a hajnalban a következő eset történt meg a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

Több mint húsz percig feküdt az utcán, mert hiába kérték, nem küldtek hozzá mentőt, a főbejárat pedig zárva volt – tudta meg a lap a nő segítségére siető taxisofőrtől. Bozai János szerint hiába volt ott mellettük az intézmény, és hívtak szakszerű segítséget, egy buszvezetőn és egy másik nőn kívül sokáig senkit nem érdekelt a várandós nő sorsa.

Akit érdekel a magyar egészségügy újabb botrányos történetének részletei, itt elolvashatja. Mi csak az újság által az illetékeseknek feltett, eddig megválaszolatlan kérdéseket ismételjük meg:

Egy: miért nem küldtek autót a helyszínre, és miért nem állt meg az elhaladó mentőautók egyike sem és miért nem reagált?

Kettő: Miért nem lehet bejutni ilyen súlyos helyzetben, és miért kellett több mint húsz percig a földön feküdnie a nőnek epilepsziás rohammal, mire végül kijött segíteni az ügyeletes orvos?

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.