Bajnokverés, bajnokavatás és futballünnep Csepelen

Közzétéve

Remek hangulatban, remek játékkal, az NBIII Nyugati csoportját fölényesen nyerő ETO FC legyőzésével búcsúzott a Csepel FC család az idei szezontól.

Nem túlzás: futballünnep volt a Béke téren pünkösd vasárnap. A Csepel FC vezetősége, utánpótlás- és felnőttjátékosai a szülőkkel és a szurkolókkal közösen egész napos évzáró rendezvénnyel búcsúztatták a 2016-17-es idényt.

Napközben légvár, főzőverseny, kézműves foglalkozások, díjátadók, és persze minden pályára kiterjedő folyamatos foci, este pedig a már bajnok ETO FC Győr elleni felnőttmérkőzés, és persze önfeledt szurkolás volt a program a sporttelepen.

A meccsnek különösebb tétje már nem volt: a győriek 10 ponttal vezetve a tabellát biztos bajnokként (és NBII-es feljutóként) érkeztek a Béke térre, a Csepel pedig biztos bent maradóként fogadhatta őket. Ennek ellenére nemhogy nem volt unalmas, de kifejezetten látványosra és élvezetesre sikerült.

Az első félidő mindkét gárda részéről pörgős játékot hozott, aminek a legvégén a győriek vitatható tizenegyesét óriási bravúrral hárította a csepeli kapus. Nem mintha addig csöndben lett volna, de ez aztán végképp futballlázba hozta az ezen a szinten mindenképpen népes, a szép számú győri szurkolósereggel kiegészülve minimum 1000-1500 fős csepeli publikumot.

A szünetben az égiek is rákezdtek, ám a második játékrészben többé már sem az eső, sem az ETO nem tudta elrontani a csepeliek napját. Pedig a vendégek megpróbálkoztak vele: mindjárt a félidő elején megszerezték a vezetést. A gól azonban nem vetette vissza a Szigetország fiait, sőt: az 56. percben előbb egyenlítettek, majd tovább nyomulva több kimaradt gólhelyzet után a vezetést is átvették, a nem kevésbé lelkes hazai közönség ovációjától kísérve. A hajrában aztán még egyszer betaláltak a fiúk, a vége így 3-1 lett.

A Csepel ezzel a 9. helyen zárta a 2016-2017-es bajnoki szezont. A bajnokverés után bajnokavatásra került sor, mert az MLSZ szabályzata szerint erre az utolsó fordulóban kell sort keríteni. A Csepel FC hivatalos honlapján így számol be a mérkőzésről, illetve arról, ami utána következett:

A mérkőzés végén mindenki ünnepelt, a győriek a bajnokcsapatukat, a mieink pedig a győzelmet, amivel méltóképpen zárták a rendezvényt és a szezont.

Kis magyar futballvalóság

Furcsa volt látni amúgy a két csapatot a stadion gyepén: a Csepel FC és a Győri ETO összesen 8 (4-4) első osztályú magyar bajnoki címmel büszkélkedhet, ennek ellenére mi jövőre is a harmadik, ők pedig a másodosztályban szerepelhetnek majd, miközben az 1800 lelkes Felcsút és az NBI-es múlttal egyáltalán nem rendelkező Balmazújváros boldogan készülhet az első osztályra.

A program hivatalos zárásaként a csepeli csapat sorfalat állt a győri bajnokcsapatnak, akik  átvették az aranyérmet és a Csepel FC erre az alkalomra szánt ajándékát. A ceremónia után a győriek a vendég, míg a mieink a saját szektoruk előtt kezdtek ünneplésbe a sokat látott Béki téri stadionban.

Borbély Lénárd végül nem ment ki

Meg volt hívva pedig a lelátóra a polgármester. De ha valóban szereti a futball nevű játékot, igencsak sajnálhatja a távol maradást.

(Fotók: csepelfc.hu)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.