Eljárás indult a Németh Szilárd nevére és címére bejegyzett magánalapítvány ügyében

Közzétéve
(forrás: 24.hu)

Megindult az eljárás annak a feljelentésnek az ügyében, amit a szocialisták hűtlen kezelés gyanújával tettek Németh Szilárd magánalapítványa ügyében.

Miután a 21ora.hu május végén elsőként megírta, hogy a Németh Szilárd által alapított magánalapítvány zsebelheti be azt a pénzt, amit az állam a csepeli birkózóakadémia létrehozására szán, a szocialisták rögtön rendőrségi feljelentést helyeztek kilátásba, amennyiben Németh nem tudja tisztázni, miért irányít birkózóelnökként kétmilliárd forint közpénzt a magánalapítványához, amit ráadásul a saját lakcímére jegyzett be.

Az MSZP nevében megszólaló Kunhalmi Ágnes akkor azt mondta, ha rövid időn belül nem kapnak választ, hűtlen kezelés miatt feljelentést tesznek. Mint később megtudtuk, a feljelentést időközben meg is tette Szenteczky János, az MSZP csepeli elnök-frakcióvezetője.

Szenteczky most arról tájékoztatta a 21ora.hu-t, hogy az általa tett feljelentés nyomán meg is indult a rendőrségi eljárás. Mint elmondta, az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés-kiegészítést rendelt el 15 napos határidővel.

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.