A nap, amikor Csepel konténernagyhatalom lett

Közzétéve

Átadták a német hátterű Metrans Kft. telephelyét szerdán. A sok vitát generáló 21. kerületi konténerterminál az önkormányzat szerint 200 új munkahelyet teremt Csepelen, abszolút környezet módon.

Akit érdekelnek a 15 milliárd forintra taksált projekt részletei, nyissa meg a hivatalos csepeli portált, vagy nyissa fel  bátran a következő önkormányzati újságot, biztosan meg fog tudni minden szépet és jót a Borbély Lénárd polgármester által egyszerűen csak méröldkőnek nevezett beruházásról.

Morovik Attila alpolgármester a szerdai átadón egyébként azt ígérte,

“a fejlesztés mintegy 200 új munkahelyet, és beszállítói lehetőséget teremt a helyi vállalkozóknak, és további jelentős közérdekű támogatással segíti a kerület közlekedésfejlesztését.”

A 21ora.hu ennek kapcsán azért megkereste a legnagyobb csepeli ellenzéki pártot. Szenteczky János, az MSZP kerületi frakcióvezetője a 21ora.hu-nak megismételte a szocialista párt korábbi álláspontját, miszerint

minden munkahelyteremtő beruházásra óriási szükség van Csepelen.

Közölte azt is, hogy az önkormányzat dolga és felelőssége, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a létrejövő munkahelyeket a 21. kerületben élőkkel töltsék be. Mindannyiunk biztonsága és a helyi környezet megóvása érdekében az önkormányzatnak ugyanakkor fokozottan kell ügyelnie a hatályos környezetvédelmi előírások betartására is – tette hozzá.

(A cikk mellé közölt fotó Borbély Lénárd Facebook-oldaláról van, a szerdai átadón készült képen a német cégcsoport képviselői mellett Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek láthatók.)

 

 

 

 

 

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.